Θετική η ΔΗΜ.ΑΡ στη συνεννόηση με την Τουρκία για τους πρόσφυγες

Θετικά αντιμετωπίζει η ΔΗΜΑΡ, με δήλωση του βουλευτή του κόμματος Γρηγόρη Ψαριανού, την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συνεννόηση με την Τουρκία για τη λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία, που επιδιώκουν να περάσουν προς την Ελλάδα.

Θετική η ΔΗΜ.ΑΡ στη συνεννόηση με την Τουρκία για τους πρόσφυγες
1'

«Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, ούτως ώστε, σε συνεργασία με τη γειτονική χώρα, να επιδιώξουμε από κοινού την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των Σύρων και όχι μόνο προσφύγων, βασισμένοι στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου για τους πρόσφυγες. Και αυτό πρέπει να γίνει πρακτικά τώρα και όχι να αρχίσουμε και πάλι την ανάπτυξη φιλολογίας για το πολύ δύσκολο αυτό θέμα. Δηλαδή, φιλολογίας για τις ζωές των άλλων», αναφέρει ο κ. Ψαριανός.

Στη δήλωση του ο βουλευτής τονίζει ακόμη ότι «πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν και παραμένει πως το σύνολο των προβλημάτων με τους μετανάστες, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και τους πρόσφυγες, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συνέργιες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή