Φ.Σαχινίδης: «Έχουμε μία λίστα μέτρων που δεν ισχύει»

Κόντρα που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις έχει ξεσπάσει ενός του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ της ΝΔ και του μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και μάλιστα παραμονή της νέας συνάντησης των τριών πολιτικών Αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απάντηση ήρθε από συνεργάτες των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη στους «κύκλους» του υπουργείου Οικονομικών, που τους κατηγορούν για «γκρίνια» και τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όσο και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνουν, πως δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ αναλυτικά από κανέναν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων. Από το ΠΑΣΟΚ σημειώνουν, πως αναλυτικά έχουν ενημερωθεί μόνο για μέτρα ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγές προερχόμενες από την Δημοκρατική Αριστερά παραδέχονται πως τους ζητήθηκε να συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και αρνήθηκαν. Μάλιστα, επισημαίνουν, πως στην Δημοκρατική Αριστερά έχουν κάνει σειρά προτάσεων όλο το καλοκαίρι επιτυχαίνοντας τη ρήτρα ισοδύναμων μέτρων. Ο Φίλιππος Σαχινίδης από την πλευρά του, για το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για τα μέτρα του πακέτου των 7,5 δισ. που αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. «Θα ήθελα να ζητήσουμε να ενημερωθούμε. Ένα θέμα είναι η ενημέρωση ένα δεύτερο θέμα είναι η ανατροπή στην εσωτερική κατανομή», είπε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ:«Μόνο κριτική και γκρίνια ακούμε από κυβερνητικούς εταίρους»