Τσίπρας: Προέχει η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα-«ταφόπλακα»

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό», εξαπέλυσε σήμερα από τα Ιωάννινα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα -«ταφόπλακα» που συζητούνται.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης την ακύρωση του Μνημονίου στη Βουλή, με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια αλλά και την συγκρότηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για αυτά, εφόσον αργά ή γρήγορα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλλουμε», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα για τη μείωση του χρέους δεν βγαίνει και πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος-«σοκ» που δεν έχει θεραπεία.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρή κριτική και στους άλλους δύο εταίρους της κυβέρνησης.

«Ο μεν Βενιζέλος είχε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του, ο δε Κουβέλης συμπεριφέρεται ως οικοπεδούχος στην απέναντι όχθη. Αισθάνομαι το λιγότερο άσχημα, που η επίθεση σε εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών γίνεται με την υπογραφή της αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος κάλεσε επίσης το λαό να αντλήσει παραδείγματα από την ιστορία και να θέσει στο περιθώριο τους «τζάμπα μάγκες» της Χρυσής Αυγής, που οργανώνουν τάγματα εφόδου σε βάρος ανυπεράσπιστων και όχι σε βάρος των ισχυρών που λεηλατούν τον πλούτο του ελληνικού λαού.