ΔΗΜΑΡ: Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης Ρουπακιώτη από την κυβέρνηση
Να πέσουν οι τόνοι σχετικά με τις πολιτικές διαφωνίες του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνη Ρουπακιώτη, για προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, επιθυμεί η ΔΗΜΑΡ.
Όπως τόνισαν ηγετικά στελέχη του κόμματος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο κ. Ρουπακιώτης περιβάλλεται με εμπιστοσύνη και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση». Το πνεύμα αυτό επικράτησε στη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατά την οποία-σύμφωνα με πληροφορίες- διευκρινίστηκαν τα επίμαχα σημεία των δηλώσεων του κ. Ρουπακιώτη.
Ανάλογη ήταν και η συζήτηση στην άτυπη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φώτη Κουβέλη και με τη συμμετοχή ηγετικών στελεχών του κόμματος, στην οποία έγινε ανασκόπηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των κανόνων που θα πρέπει να τη διέπουν, ώστε να μην εκδηλώνονται τριβές. Άλλωστε τα ζητήματα αυτά αναμένεται να συζητηθούν σε προσεχή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών. Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ανέφερε ότι «Ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε τις απόψεις του και για το μνημόνιο, από τη στιγμή που υπέγραψε το θέμα είναι λήξαν. Στηρίζουμε τον κ. Ρουπακιώτη. … Νομίζω ότι με τις χθεσινές δηλώσεις που έκανε αδίκησε το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο…».
Εξάλλου, ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό απέρριψε την πρόταση στελεχών της ΔΗΜΑΡ για σύγκληση συνεδρίου του κόμματος, ενώ είπε πως πρέπει και η ΝΔ στην συγκυβέρνηση να κάνει μερικά βήματα πίσω από τις θέσεις της. «Μου εξηγείτε γιατί δεν εξοικονομήσαμε χρήματα από την Εκκλησία; Για ποιον λόγο να κάνουμε εμείς πίσω κάπου, όταν η ΝΔ δεν κάνει κάπου αλλού πίσω; Πρέπει να είναι ισότιμη σχέση, δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ μονίμως να κάνει πίσω σε βασικές αρχές του αξιακού της κώδικα. … Δεν αγγίχτηκε η Εκκλησία, γιατί έχει το χρυσό αυγό;…», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ. Σε ό,τι αφορά το νόμο περί ιθαγένειας, χαρακτήρισε «απολύτως οπισθοδρομικές» τις αλλαγές που προωθούνται και αναρωτήθηκε: «Πράγματα που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες, εδώ υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής θα πηγαίνουμε πίσω σε ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα;».