Πώς ο Μάριος διορίζει… και ο Σαλμάς προσλαμβάνεται!
Το θερμό ταπεραμέντο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά δεν εκδηλώνεται μόνο εις βάρος διοικητών νοσοκομείων. Αυτό το πρόσωπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για να προωθήσει «μεταρρυθμίσεις» στο χώρο της Υγείας έχει να επιδείξει μια σειρά από κόντρες που έχουν προσωπικό χαρακτήρα και δείχνουν πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική.
Ένας από τους πιο σοβαρούς δημόσιους λειτουργούς στο χώρο της Εθνικής Παιδείας από το 1988 έως το 2011 ήταν ο καθηγητής κ. Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος λέγεται ότι αποτελεί «κόκκινο πανί» για τον κ. Μάριο Σαλμά.
Η ιστορία αρχίζει στις 27 Αυγούστου 2008 με την έκδοση της πράξης 332 σχετικώς με την πλήρωση μιας θέσης Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από τον τότε πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Κίττα.
Να θυμίσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδόθηκε η σχετική πράξη από τον κύριο πρύτανη και μετέπειτα υπουργό Υγείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. Δεν είχαν τελειώσει οι θερινές άδειες καλά – καλά και επικρατούσε πολιτική αναστάτωση.
Στις 22 Αυγούστου, ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής είχε υπογράψει τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού “South Stream” με τους Ρώσους. Πέντε ημέρες αργότερα είχε αναπτυχθεί συζήτηση σχετικώς με την επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες και αντίστοιχα από τη Δούμα. Την ίδια ημέρα, ωστόσο, δύο δημοσιογράφοι του σταθμού “Alpha” άρχισαν να αποκαλύπτουν τη γνωστή υπόθεση του «Βατοπεδίου».
Σιωπηρός διορισμός
Ενώ συνέβαιναν αυτά, ο πρύτανης κ. Κίττας διόρισε στη θέση αυτή τον τότε υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά «επειδή έχει τα νόμιμα προσόντα», όπως αναφέρεται σχετικά στο ΦΕΚ 751 Γ’ που εκδόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2009.
Σχετικά με τον διορισμό και την προϊστορία της υπόθεσης έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα. Κανείς ωστόσο δεν είχε την παραμικρή συναίσθηση του καθήκοντος να διερευνήσει αυτήν την υπόθεση έως ότου υπήρξε μια προσφυγή που έγινε γνωστή το 2011 επειδή έφθασε στο γραφείο του τότε υφυπουργού Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετου.
«Η υπόθεση έχει σκανδαλώδη διάσταση» επισημαίνουν πρόσωπα που είχαν όλα τα απαιτούμενα προσόντα για μια τέτοια θέση αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να αξιολογηθούν διότι ένας πολιτικός χρησιμοποίησε την εξουσία που τού είχε ανατεθεί ώστε να καλύψει έναν ακαδημαϊκό θώκο.
Πίσω από την πλάτη του Καραμανλή
Την ώρα που κρινόταν ο κ. Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός καθώς και η κυβέρνησή του, στα μέλη της οποίας είχε γίνει η σύσταση για σεμνή και ταπεινή διακυβέρνηση, ο κ. Σαλμάς εφάρμοζε τις προσωπικές στρατηγικές του.
Στην εκλογική περιφέρειά του, την Αιτωλοακαρνανία, παρενέβαινε ανοικτά στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας νοσοκομείων και άλλων μονάδων Υγείας, όπως φαίνεται και από τις σχετικές καταγγελίες. Την ίδια στιγμή διαισθάνθηκε την πιθανή ήττα της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ φοβήθηκε ότι πιθανώς να μην εκλεγόταν και ως εν ενεργεία υφυπουργός Υγείας προώθησε το διορισμό του στην Ιατρική Σχολή!
Αυτοί είναι οι πολιτικοί που θα σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία με Μνημόνια, υποταγή σε εκπροσώπους δανειστών και σε ξένους τοκογλύφους.
Πρόσωπα όπως ο κ. Σαλμάς ισχυρίζονται ότι θα σώσουν την Ελλάδα και το λαό, αφού προηγουμένως θα έχουν εξασφαλίσει τα δικά τους μικροκομματικά και επαγγελματικά συμφέροντα.
Διαβάστε επίσης:
Ο Μάριος Σαλμάς, οι απειλές και το συμβούλιο «παρωδία»
Ποιον γιατρό και για ποιο λόγο προστατεύει ο Μ. Σαλμάς στο Αγρίνιο
Ο Σαλμάς, ο 29χρονος διοικητής και οι προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί