Ευ.Στυλιανίδης: Να μας σεβαστούν όσοι μας κουνούσαν το δάχτυλο

Για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, τα επεισόδια εναντίον Γερμανών αξιωματούχων, την εκταμίευση της δόσης και την επιτυχία των εξετάσεων ευθύνης που έδωσε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα μιλά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής.

Σχετικά με την οικονομική εποπτεία που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαντά πως έχει ως στόχο να στηρίζει και να διευκολύνει το έργο της, ενώ επισημαίνει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε στην πράξη και με κόστος τα συμφωνηθέντα με τους τροϊκανούς για το λόγο αυτό ζητά «σεβασμό από όσους τους κουνούσαν το δάχτυλο» .

Όσον αφορά στην περίφημη διαθεσιμότητα η οποία ενδεχομένως αποτελεί προθάλαμος απολύσεων o κ. Στυλιανίδης εξηγεί ότι αποσκοπεί αποκλειστικά στη δημιουργία κινητικότητας του ανθρώπινου δυναμικού προστατεύοντας ουσιαστικά τις θέσεις εργασίας και την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Αναφερόμενος στα επεισόδια κατά του Γερμανού προξένου και του Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει πως ήταν προμελετημένα και η εικόνα που παρουσίασε η Ελλάδα στα διεθνή δίκτυα απείλησε να τινάξει στον αέρα την εθνική προσπάθεια των τελευταίων μηνών.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει πρόσωπο για να διεκδικήσει την πρωτιά στις επόμενες εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών υποστηρίζει πως κάθε νέο εγχείρημα πετυχαίνει αν έχει ιστορική ρίζα, ξεκάθαρο πολιτικό ιδεολογικό πολιτικό περίγραμμα, ευρωπαϊκή αναφορά και σύγχρονη έκφραση.