ΣΥΡΙΖΑ: Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Δένδιας;

Για κοροϊδία κατηγορεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξαγγελίες του κ. Δένδια για την αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Δένδιας;
1'

Η αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση για να τη χειριστεί μόνος του ο υπουργός «στη θητεία του οποίου κορυφώθηκαν η εγκληματικότητα, η ρατσιστική βία, η δράση παρακρατικών ομάδων, η καταστολή και απάνθρωπη συμπεριφορά αστυνομικών απέναντι σε πολίτες», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

«Μετά τη συναίνεσή του στο πετσόκομα του μισθολογίου των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων και την περαιτέρω εξαθλίωση του προσωπικού, ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες είναι πολλοί και θα εξορθολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση με την αναδιοργάνωση των σωμάτων», την ίδια στιγμή όμως, σημειώνεται, «τρέχει διαγωνισμός για 725 πυροσβέστες και 50 αξιωματικούς και έχει δεσμευθεί για απορρόφηση των 800 επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών μέσα στο 2012».

Αναρωτιόμαστε ποιόν τελικά κοροϊδεύει ο υπουργός, διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση και υπενθυμίζει στον κ. Δένδια ότι η ασφάλεια του πολίτη και η πολιτική προστασία, ως συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη, πρέπει να απεξαρτηθεί από την κομματοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει η αναδιοργάνωση των Σωμάτων να γίνει από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων, της επιστημονικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικοί φορείς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή