Σαμαράς: Θα γίνουμε υπόδειγμα οικονομίας

Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά σε μία ανθρωπιστική κρίση, αλλά την αποτρέψαμε», είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild.

Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ωστόσο πως απαιτούνται διαρκείς ρυθμοί ανάπτυξης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζει τη φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα «από ένα άσχημο παράδειγμα γεμάτο με προβλήματα σε υπόδειγμα οικονομίας», επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.

Στη συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Α.Σαμαράς χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή «ένα από τα μεγαλύτερα δομικά μας προβλήματα», υποστηρίζοντας πως «βλέπουμε ήδη πρόοδο» στην καταπολέμησή της.

Ερωτηθείς για το πώς πλήττει η κρίση τους Έλληνες, και με την επισήμανση του παραδείγματος για τη μη πίστωση των φαρμακείων στους ασφαλισμένους, ο Α .Σαμαράς απάντησε:

«Τα φαρμακεία ήταν μόνο ένα βραχυπρόθεσμο πρόβλημα, επειδή η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά σε ανθρωπιστική κρίση και κάναμε τα πάντα για το αποτρέψουμε».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «κατάφερε περισσότερα από όσα προσπάθησαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες (οι προηγούμενες κυβερνήσεις)».

«Εάν δείτε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, θα καταλάβετε ότι εργαζόμαστε για ένα success story, σύντομα αυτό θα γίνει σε όλους σαφές», τόνισε.

Όσον αφορά την άνοδο την ακροδεξιάς, ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά στο εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι συγκρίσιμη με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

«Έχουμε διδαχθεί από την ιστορία. Δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη» ανέφερε ο κ. Σαμαράς λέγοντας πως «θα σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την κοινωνική συνοχή, και δεν θα ακολουθήσουμε λοιπόν τη μοίρα της Βαϊμάρης. Θα γίνουμε αντιπαράδειγμα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.