Νικολόπουλος: Υπάρχουν θεσμοί και άνθρωποι που στέκονται όρθιοι
«Η προστασία του δικαιώματος στην εργασία, στην σημερινή Ελλάδα αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων όσων πιστεύουμε πως η διάσωση της χώρας δεν περνάει μέσα από την εξόντωση του λαού της» τόνισε ο πρώην υπουργός Εργασίας.
«Η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Πατρών, να μην τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας εργαζόμενοι στον δήμο της Πάτρας, αποτελεί το τρίτο δικαστικό μπλόκο κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας στην χώρα, μετά τις αντίστοιχες αποφάσεις που εξέδωσαν τα πρωτοδικεία της Ξάνθης και της Κοζάνης. Είναι ένα μήνυμα προς όλους, ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται και ότι σε αυτή την χώρα εξακολουθούν να υπάρχουν θεσμοί και άνθρωποι που θέλουν να σταθούν όρθιοι μέσα στην καταιγίδα. Και θα τα καταφέρουν, αφού το θέλουν…» πρόσθεσε ο συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος.
«Μόλις πριν λίγες μέρες τόνισα πως η κυβέρνηση όφειλε να έχει ήδη κοινοποιήσει τις κενές θέσεις που υπάρχουν – και θα υπάρξουν τα επόμενα δύο χρόνια – στη δημόσια διοίκηση, αλλά και το χρονοδιάγραμμα απορρόφησης των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, στην θέση όσων αποχωρήσουν συνταξιοδοτούμενοι. Μέχρι σήμερα δεν το έπραξε. Αυτό σημαίνει ότι, είτε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανέτοιμο και ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση, είτε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και πίσω από την διαθεσιμότητα κρύβει απολύσεις.
Τόνισα, επίσης, ότι κάθε μέτρο εργασιακής εφεδρείας θα έπρεπε να συνοδεύεται από επανακατάρτιση, με στόχο να κατευθύνει κάθε εργαζόμενο σε συγκεκριμένη θέση, στην οποία θα μπορεί να είναι παραγωγικός. Στόχος μας πρέπει να είναι η ορθότερη και αρτιότερη λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι ο πολλαπλασιασμός των ανέργων. Η χώρα δεν έχει κανένα περιθώριο. Κάθε επιπλέον άνεργος, στον δημόσιο η ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί τεράστια πληγή στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία. Το παραδέχεται ακόμα και η τρόικα, αλλά η κυβέρνηση εμμένει σε προχειρότητες που είναι βέβαιο πως δεν θα της βγουν», κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος.