«Η έκτακτη εισφορά επί φωτοβολταϊκών σταθμών παραβιάζει το Σύνταγμα»

Στην έκτακτη εισφορά επί των φωτοβολταϊκών σταθμών αναφέρθηκε ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός και βουλευτής κ. Μαν. Α. Μπεντενιώτης, καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Η έκτακτη εισφορά επί φωτοβολταϊκών σταθμών παραβιάζει το Σύνταγμα»
1'

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεντενιώτης δήλωσε πως «η έκτακτη ειδική εισφορά στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, που μάλιστα ανέρχεται σε 25%, 27% και 30% ανάλογα με την περίοδο ενεργοποίησης της σύνδεσης μέχρι 10-8-2012, παραβιάζει υφιστάμενη συμβατική σχέση που έχει συναφθεί με συγκεκριμένους όρους και με συγκεκριμένη εικοσαετή διάρκεια. Έτσι όμως παραβιάζεται το Σύνταγμα, αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, γι' αυτό και είναι εύλογη η μαζική προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

Για να συμπληρώσει ακόμη ότι:

«Από την ιστορία, είναι δεδομένο ότι μία νομοθέτηση για να λειτουργήσει, θα πρέπει να έχει ηθική βάση, αλλιώτικα η ευνομούμενη πολιτεία ότι, υφίσταται ισχυρό κλονισμό.».

Ενώ ο κ. Μπεντενιώτης εκτίμησε ότι:

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα της διάταξης, η οποία αναμφίβολα παραβιάζει ακριβώς την ευνομούμενη πολιτεία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή