Επτά κάλπες θέλουν οι ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ και 3 ψηφοφορίες
Σε απόλυτα φαιδρή διαδικασία ακόμα και για τα χρονικά αυτού του τόπου εξελίσσεται η διαδικασία της ψήφισης των προτάσεων για παραπομπή των υπευθύνων για τη λίστα Λαγκάρντ.
Αργά το βράδυ της και μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις στη Διάσκεψη των Προέδρων αλλά και μεταξύ προέδρου της Βουλής και κομματικών επιτελείων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) η διαδικασία να γίνει σε μια συνεδρίαση, με 3 ξεχωριστές ψηφοφορίες -μία για κάθε πρόταση- και με συνολικά 7 κάλπες. Δηλαδή, με την ολοκλήρωση της συζήτησης, θα μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της πλειοψηφίας (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ).
Θα στηθεί μία κάλπη για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα γίνει η καταμέτρηση και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με δύο κάλπες για παραπομπή (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος) και διαδοχικά η πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής με 4 κάλπες (Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρεου, Λ. Παπαδήμο). Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των βουλευτών και στις 3 ψηφοφορίες, δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να ψηφίσει και να αποχωρήσει για να ελέγξει τυχόν …. «παρασπονδίες» των βουλευτών της αν και όπως αναφέρει η ΚΟ της ΝΔ, «εμείς θα συμμετέχουμε έως το τέλος. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης».
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε το σχόλιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε : «Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει επτά διαδοχικές κάλπες οδηγεί σε μια διαδικασία αλαλούμ που φανερώνει πανικό αλλά και φόβο μπροστά στην ελεύθερη έκφραση των βουλευτών. Ταυτόχρονα αναδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης και του κ Σαμαρά προσωπικά να κάνει τα πάντα ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης του προς το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου. Πρόκειται για έναν παραλογισμό έξω από το πνεύμα και το γράμμα του Κανονισμού της Βουλής. Τελικώς, όσο αυξάνει ο αριθμός των καλπών, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια».
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η διαδικασία – συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και η ψηφοφορία αναμένεται στις 6 το απόγευμα.
Διαβάστε επίσης:
Αγαπητέ Φώτη, αγαπητέ Βαγγέλη...