«Στενό μαρκάρισμα» του ΣΥΡΙΖΑ στους «Καραμανλικούς»
Πυκνώνουν εντυπωσιακά το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις φιλίας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς του Καραμανλικούς.
Η Κουμουνδούρου επιχειρεί να χωρίσει τη ΝΔ σε δύο στρατόπεδα, στους ακροδεξιούς, στους οποίους ενέταξε τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ, και στους μετριοπαθείς.
Η κίνηση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στοχεύει στους μετριοπαθείς συντηρητικούς ψηφοφόρους, η πλειοψηφία των οποίων εμφανίζεται δυσαρεστημένη από την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά.
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στο Real fm τόνισε πως «η ταυτότητα, το προφίλ της σημερινής ΝΔ υπό τον κύριο Σαμαρά διαφέρει πολύ από αυτό που μας είχε δείξει η ΝΔ μετά το ’74, δηλαδή την μεταπολιτευτική Καραμανλική ταυτότητα της ΝΔ».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Π. Σκουρλέτης εκφράζεται θετικά για τους Καραμανλικούς.
Στις 5 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του στον Antenna είχε μιλήσει για σαφείς διαφορές του «Καραμανλικού μπλοκ» σε σχέση με την σημερινή ΝΔ του Α. Σαμαρά, αναφέροντας μάλιστα και τα ονόματα δύο στελεχών της ΝΔ, του κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του κ. Ευάγγελου Αντώναρου.
«Έχουμε υπό την ηγεσία του κ. Σαμαρά μια μετατόπιση και ως προς τη ρητορική του κόμματος αλλά και ως προς την αντιμετώπιση του πολιτικού αντίπαλου που έχει έντονα τα στοιχεία μιας ακροδεξιάς ανάλυσης», δήλωσε σήμερα ο κ. Σκουρλέτης
Στο «φλερτ» εντάσσεται και η αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ. Τσίπρα - ο οποίος δεν μετέχει αυτονοήτως σε εκδηλώσεις όπου έχουν κληθεί και οι άλλοι αρχηγοί - προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής στις 6 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής..
Αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Τσίπρα να μιλήσει σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», για τον ιδρυτή της ΝΔ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «η συμμετοχή σε μια εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή, όταν μάλιστα πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος εκ των πραγμάτων επί πολλά χρόνια διατέλεσε πρωθυπουργός, με την πρώτη του φάση μέχρι το ’63, όπου κανείς έχει πολλά πράγματα να επισημάνει, αλλά και με τη δεύτερη θητεία του μετά το ’74, όπου έχει συνδέσει το όνομά του με ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα. Θα έλεγε κανείς ότι μετά το ’74 η ίδια η λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι από τις καλύτερες, χαρακτηρίζεται σαν μια πιο ομαλή λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος».
Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν με ενδιαφέρον τις μικρές μεν αξιοσημείωτες δε μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν φαίνονται καθόλου αδιάφοροι και για μεγάλες ομάδες όπως είναι οι άνω των 60 ετών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι συντηρητικοί πολιτικά.
Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι «Καραμανλικοί» οι οποίοι αναζητούν πολιτική στέγη και φυσικά δεν τη βρίσκουν στην μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά.