Νικολούδης: Πιο χρήσιμη η λίστα Λιχτενστάϊν από τη λίστα Λαγκάρντ

Καμία ανάμειξη στη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν είχε ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδης.
Νικολούδης: Πιο χρήσιμη η λίστα Λιχτενστάϊν από τη λίστα Λαγκάρντ
1'

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα της Αρχής για το 2012 και ερωτώμενος σχετικά, ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης τόνισε ότι δεν του είχε δοθεί σε καμία μορφή μέρος ή σύνολο της λίστας Λαγκάρντ ενώ απέφυγε να απαντήσει αν έχει επιληφθεί του θέματος. Αναφέρθηκε πάντως σε μία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος, που έγινε για τη λίστα Λαγκάρντ σε χρόνο που δεν θυμάται ακριβώς και που τον προσδιόρισε μεταξύ Οκτωβρίου του 2010 και Ιανουαρίου του 2011.

Ο κ. Νικολούδης χαρακτήρισε πάντως πιο χρήσιμη από τη λίστα Λαγκάρντ, τη λίστα Λιχτενστάϊν με τα 54.000 άτομα, τα οποία, όπως είπε, εν μέσω οικονομικής κρίσης το διάστημα 2009-2011 έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε δε, ότι για τη λίστα Λιχτενστάϊν έγινε μία συνάντηση εκτός υπουργείου Οικονομικών τον Ιούνιο ή Ιούλιο του 2012 στην οποία τον είχαν καλέσει υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου τους οποίους δεν γνώριζε, και αφορούσε τη συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης στο τέλος της συνάντησης μία υπάλληλος του έδωσε ένα cd με τη λίστα Λιχτενστάϊν το οποίο είχε μέσα 17 ονόματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή