Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Λιβαδειάς εξαιτίας του Σχεδίου «Αθηνά»

Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου Λιβαδειάς υπέβαλε ο Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος Λιβαδειάς και τη συγχώνευσή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Παραιτήθηκε ο δήμαρχος Λιβαδειάς εξαιτίας του Σχεδίου «Αθηνά»
1'

Σύμφωνα με δήλωσή του θα επιμείνουν στην παραίτηση τόσο ο ίδιος όσο και οι σύμβουλοι στο συνδυασμό του. Πριν από λίγο ο κ. Παπαγγελής τόνισε πως «η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ταφόπλακα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιφέρειας και δημιουργεί υπερσυγκέντρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα υδροκέφαλα μεγάλα αστικά κέντρα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει γίνει δέκτης «της γενικής αγανάκτησης και του θυμού των πολιτών για τον αδικαιολόγητο και άδικο χειρισμό του μέλλοντος της περιοχής από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας».

Ο κ. Παπαγγελής, σε ανακοίνωσή του, κάλεσε «να πράξουν το ίδιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι αναπληρωτές αυτών». Τέλος, να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος της Λιβαδειάς είχε προαναγγείλει την παραίτησή του σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για το πανεπιστημιακό τμήμα που λειτουργούσε εκεί.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή