Άκης: Άσκησαν εναντίον μας κρατική βία

-Τι είπε ο πρώην υπουργός στην πρώτη του τοποθέτηση στο δικαστήριο- Όλοι οι διάλογοι μεταξύ του κ. Τσοχατζόπουλου και του προέδρου

Άκης: Άσκησαν εναντίον μας κρατική βία
2'

Άσκηση κρατικής βίας εναντίον του, της συζύγου Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής κατήγγειλε στην πρώτη τοποθέτησή του στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Τσοχατζόπουλος.

Σε ερώτηση του προέδρου εάν αποδέχεται ή όχι την κατηγορία που του αποδίδεται ο κατηγορούμενος απάντησε:

«Αρνούμαι την κατηγορία και το κατηγορητήριο με το οποίο επιχειρείται συστηματικά να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει μια παράνομη με εγκληματικό χαρακτήρα οργάνωση – συμμορία με σκοπό να ξεπλύνει μαύρο χρήμα και πίσω από όλα αυτά δήθεν βρίσκεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επί έξι χρόνια κάναμε το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για τη χώρα…», είπε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και αφού χαρακτήρισε το κατηγορητήριο κατάπτυστο συνέχισε λέγοντας:

«Είναι θλιβερό γιατί κανένα δικαστικό συμβούλιο δεν τόλμησε να πάρει καμία πρωτοβουλία. Μήπως υπάρχει μία κεντρικά καθοδηγούμενη πορεία του τραίνου;

Πρόεδρος δικαστηρίου: Είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση.

Α. Τσοχατζόπουλος: Βρίσκομαι άδικα στη φυλακή, εγώ η γυναίκα μου και η κόρη μου. Έχει ασκηθεί εναντίον μας βία κρατική και για ανθρωπιστικούς λόγους ζητώ να αποφυλακιστεί η γυναίκα μου. Εμένα κυνηγούσαν εκείνη φυλάκισαν.

Από την πλευρά του ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου κ. Νικόλαος Ζήγρας, υποστήριξε: «Ομολογώ όσα έχω πει στην ανάκριση. Με έμπλεξε ο Άκης. Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο και επιείκεια από εσάς».

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται με τη φράση: «Αρνούμαι τις κατηγορίες».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 8 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άκης εμπλέκει Σημίτη, Γιώργο, Βενιζέλο και Πάγκαλο

Στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Άρχισε η πολύκροτη δίκη

Τι λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης για τη δίκη Τσοχατζόπουλου (βίντεο)

Τσοχατζόπουλος: Είμαι καλά, εσείς…

«Σπασμένη» και ταλαιπωρημένη η Β. Σταμάτη

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή