Βουλή: Πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο – Επικίνδυνη η οροφή

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα στοιχεία για τη στατικότητα του κτιρίου του κοινοβουλίου που έφτασαν στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε ύστερα από το ατύχημα υπαλλήλου στην οροφή της αίθουσας της Ολομέλειας.

Όπως αποκάλυψε εβδομαδιαία εφημερίδα, στατική μελέτη υπάρχει μόνο για το υπόγειο πάρκινγκ που κατασκευάστηκε πρόσφατα, κάτι που έχει προβληματίσει τις αρμόδιες διευθύνσεις.

Το τελευταίο διάστημα με εντολή του προέδρου του κοινοβουλίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ξεκίνησε μία οργανωμένη προσπάθεια μελέτης των χωροταξικών και άλλων προβλημάτων της Βουλής και καταγραφής όλων των χώρων και των αναγκών.

Οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής «χτένισαν» το κτίριο για να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις και παρεμβάσεις εκεί όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει άμεσο πρόβλημα, ωστόσο η παλαιότητα του κτιρίου επιτρέπει μόνο μπαλώματα.

Το μόνο που οι υπηρεσίες της Βουλής αποφάσισαν να προωθήσουν είναι η αντικατάσταση ολόκληρης της οροφής της αίθουσας της Ολομέλειας μετά και το ατύχημα, καθώς κρίθηκε επικίνδυνη!

Σημειώνεται, πως οι σχετικές έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη κατασκευή με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες δεν μπορεί πια να αντέξει άλλο στον χρόνο και πρέπει να αντικατασταθεί.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έδειξαν ότι στο κτίριο της Βουλής απαιτούνται πολλά χρήματα για να διορθωθούν βλάβες. Έτσι, έχει αρχίσει να κερδίσει έδαφος η ιδέα μεταφοράς του Κοινοβουλίου εκτός του ιστορικού κέντρου των Αθηνών. Η λύση που προκρίνεται είναι η αναζήτηση έκτασης για ανέγερση νέου κτιρίου. Στο τραπέζι των σχετικών συζητήσεων έχει πέσει η πρόταση του Ελληνικού ή ακόμα και μιας έκτασης στην περιοχή των Αχαρνών που ανήκει στη Βουλή, ενώ συμβολή στο θέμα αναμένεται να ζητηθεί και από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.