«Ναι» σε καταθέσεις ΓΑΠ-Σημίτη στη δίκη του Άκη
Ένα μόλις 48ωρο πριν ξεκινήσει η δίκη του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε δέκα εξώδικα προς ισάριθμα μέλη του τότε ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε για την προμήθεια των υποβρυχίων, τοποθετώντας, μεταξύ άλλων, στο κάδρο των ευθυνών τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου.
Με την άποψη του πρώην υπουργού, ότι δηλαδή δεν είναι ο μόνος που φέρει την ευθύνη για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις και προμήθειες, συμφωνεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής δημοσκόπησης που έκανε το Newsbomb.gr.
Ειδικότερα, στην ανοιχτή δημοσκόπηση, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου, 2027 αναγνώστες απάντησαν στην εξής ερώτηση: Άρχισε η δίκη για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό κ. Άκη Τσοχατζόπουλο. Πώς θα διαλευκανθεί η υπόθεση;
Το 63,05% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δηλαδή 1278 μοναδικοί χρήστες πιστεύουν ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί με καταθέσεις άλλων πολιτικών, όπως οι κ.κ. Σημίτης-Παπανδρέου. Από τα αποτελέσματα γίνεται σαφές ότι οι πολίτες θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους πρώην πρωθυπουργούς και πιστεύουν ότι γνώριζαν πολύ καλά τι συνέβαινε με την περίφημη αγορά των υποβρυχίων και το κυριότερο, ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του τότε υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.
Μικρότερο μερίδιο των αναγνωστών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Newsbomb, συγκεκριμένα το 17,56% (δηλαδή 356 αναγνώστες) πιστεύουν ότι στη δίκη οφείλουν να καταθέσουν στρατιωτικοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ.
Τέλος, αντίστοιχο ποσοστό πολιτών (17,56%) εκτιμά ότι η Δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί με την απόδοση ποινών στους ήδη κατηγορούμενους.
Προφανώς, η κοινή λογική δεν είναι διατεθειμένη να αθωώσει σε καμία περίπτωση τον πρώην υπουργό, ούτε συμμερίζεται την άποψή του να εμπλέξει και άλλους στην υπόθεση και να δημιουργήσει κλίμα συνενοχής, αφού τα στοιχεία σε βάρος του που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια των πολύχρονων ερευνών και ανακρίσεων φαίνονται συντριπτικά.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το παρόν δικαστήριο δεν εξετάζει το εάν το ΚΥΣΕΑ έπραξε σωστά ή όχι υπογράφοντας τις περίφημες συμβάσεις, αλλά τις μίζες που διακινήθηκαν από την υπογραφή τους.