«Απόλυτα επιτυχημένο το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα»
«Απόλυτα επιτυχημένο» θεωρεί η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα, επισημαίνοντας ότι από τις επαφές που είχε ο κ. Σαμαράς, καθώς και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη προέκυψαν μόνο θετικά στοιχεία.
Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα, υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του Καστελίου της Κρήτης, καθώς επίσης για το αεροδρόμιο της Αθήνας και για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Ωστόσο, η ίδια πηγή δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αναφέρθηκαν σχετικά με το ταξίδι από το κόμμα της Κουμουνδούρου. «Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη να υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του», αναφέρει η πηγή.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, σημαντικά ήταν τα οφέλη και για τον τουρισμό καθώς ο πρόεδρος της Κίνας είπε στον κ. Σαμαρά ότι 400 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδεύσουν εκτός Κίνας σε επτά χρόνια.
«Ο πρωθυπουργός του απάντησε με χιούμορ ότι εφέτος θα έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα, αυτό που θέλω είναι άλλοι τόσοι Κινέζοι, ένα μικρό κομμάτι από τους δικούς σας να έλθουν στην χώρα μας» σχολιάζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.
Θα γυριστεί μάλιστα και ταινία στην χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας.
Παράλληλα θα δημιουργηθούν visa centers για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους, κάτι με το οποίο ασχολείται το υπουργείο των Εξωτερικών.
Επιπλέον, έγινε γνωστό από κυβερνητικής πλευράς πως έχουν υπάρξει συνεννοήσεις του πρωθυπουργού τόσο με τον δήμαρχο της Σαγκάης όσο και με τον κυβερνήτη της περιφέρειας αλλά και με άλλες περιφέρειες που δεν είναι γνωστές, ότι θα έλθουν στην Ελλάδα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης οικονομικών σχέσεων.
Επίσης, εκτιμάται πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο και στον τομέα της ναυτιλίας.