Επιστολή Κορκίδη σε Σαμαρά και πολιτικούς αρχηγούς
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
"Αξιότιμοι κύριοι,
Η αποψινή δεύτερη συνάντησή σας ελπίζουμε και ευχόμαστε να εκτονώσει την πίεση, να διώξει την αβεβαιότητα, να προσεγγίσει τον κίνδυνο και να διαψεύσει το δίλημμα των πρόωρων εκλογών. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση.
Οι μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουμε τουλάχιστον από εσάς, τους κυβερνητικούς εταίρους, μετά από ένα χρόνο συγκυβέρνησης δύσκολης αλλά και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα, να επιδείξετε θεσμικό σεβασμό, να συνεργάζεστε και να συνεννοείστε καλύτερα, να συμφωνείτε στα κρίσιμα θέματα του τόπου με αλληλοσεβασμό και αυτοπεριορισμό και να αποφεύγετε εκατέρωθεν τους πολιτικούς χειρισμούς έντασης και φόβου.
Η διάλυση της Βουλής δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα, ενδέχεται δε να μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή. Η επιλογή των εκλογών δείχνει μόνο αδυναμία διαχείρισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της αγοράς. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις τη συναίνεση και τη συνοχή, αλλά πολύ δύσκολο να κερδίσεις πλέον την εμπιστοσύνη του κόσμου, που θα μεταφέρει το "μαύρο" της οθόνης στην ψήφο του.
Η απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει νομική αξία και ερμηνεία, αφού ουσιαστικά επιβεβαιώνει τόσο την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ ως νομικού προσώπου, όσο και το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για καθημερινή ενημέρωσή του από φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Εσείς, όμως, μπορείτε και πρέπει να βρείτε μια κοινά αποδεκτή πολιτική λύση.
Αξιότιμοι κύριοι,
Προϋπόθεση για να προχωρήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό έργο που απαιτεί η οικονομία μας είναι να αποκτήσει η τρικομματική Κυβέρνηση συντονισμό εντός, εκτός και μεταξύ των Υπουργείων. Στην παρούσα φάση η καλύτερη δυνατή μεταρρύθμιση που θα προτιμούσαμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι ένας επιλεκτικός, ποιοτικός και λειτουργικός ανασχηματισμός. Ευελπιστούμε σε γενναίες αποφάσεις, με γνώμονα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της πατρίδας μας".