Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο

Ενωτικός ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό μετά τον ανασχηματισμό -«Στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η εξάντληση της τετραετίας»

Την αναγκαιότητα σταθερότητας στην Ελλάδα τόνισε στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό Συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμός ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

«Σταθερά βήματα για απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με προσανατολισμό την Ευρώπη που αλλάζει», σημείωσε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και μία συνταγματική μεταρρύθμιση που είναι σημαντική για το μέλλον.

«Πρέπει να περπατήσουμε με ταχύ βηματισμό. Ασφαλώς ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του, αλλά η υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία του τόπου», σημείωσε με νόημα ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα αλλά και η κυβέρνηση δεν έχει λεπτό να χάσει, έχει εκκρεμότητες που πρέπει να καλυφθούν, όπως η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. και να πιάσουμε το στόχο του πλεονάσματος για να δούμε του χρόνου μία ανακούφιση.

«Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας γεωπολιτικά, να στηρίξουμε τους νέους, να μην λάβουμε άλλα μέτρα και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη. Δηλαδή να προχωρήσουμε σε θεσμικές αλλαγές για μία Ελλάδα αγνώριστη», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους νέους του υπουργούς.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει στήριξη από όλες τις δυνάμεις. «Αυτό που κάνουμε τώρα, δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Μας ενώνουν οι προοπτικές της χώρας και η ελπίδα του λαού. Κυρίως, μας ενώνει το μέλλον της χώρας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε. Δεν μπορούν να μας χωρίσουν τα μικρά και το παρελθόν».