Κακλαμάνης: Βάλτε χέρι στα «μαύρα» κεφάλαια του Σόρος

Έκκληση του βουλευτή της ΝΔ να πάρουν τα χρήματα από τους κερδοσκόπους και να τα προωθήσουν για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Κακλαμάνης: Βάλτε χέρι στα «μαύρα» κεφάλαια του Σόρος
1'

Να βάλει χέρι στα «μαύρα» κεφάλαια του Τζωρτζ Σόρος καλεί την Ευρώπη ο βουλευτής της ΝΔ κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Με αφορμή την παρουσία του κ. Σόρος σε συνέδριο του ιδρύματος Νιάρχου περί φιλανθρωπίας ο πρώην υπουργός μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του κερδοσκόπου Τζωρτζ Σόρος.

«Απορώ τι δουλειά έχει στο ίδρυμα Νιάρχου ο κ. Σόρος του οποίου οι πόροι της τεράστιας περιουσίας του είναι κατάμαυροι», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας που μαστίζει πλέον ολόκληρη την Ευρωζώνη, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «ασπιρίνες» τα μέτρα που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν μέτρα κατά των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και των ανθρώπων που τα διακινούν, όπως ο κ. Σόρος.

«Τα διακινούμενα κεφάλαια παλιά ήταν 5% κερδοσκοπικά και 95% φανερά, τα τελευταία χρόνια έγινε αναστροφή και είναι 95% κερδοσκοπικά», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

«Πότε θα βάλει χέρι η Ευρώπη σε αυτά τα κεφάλαια; Αυτοί οι κύριοι που έχουν γίνει τρισεκατομμυριούχοι, η κάθε μορφής Σόρος πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο, πρέπει να παρθούν λεφτά από αυτούς και να δοθούν για την καταπολέμηση της ανεργίας», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή