Σόιμπλε: Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα – Συνεχίστε τις προσπάθειες

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Σόιμπλε: Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα – Συνεχίστε τις προσπάθειες
1'

«Η Ελλάδα ανακτά την ανταγωνιστικότητά της, οι ανισορροπίες έχουν μειωθεί, αλλά χρειάζονται ακόμα να γίνουν πολλά», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, την οποία και χαιρέτισε, και είπε πως μόλις το Ταμείο αρχίσει να «τρέχει» η Γερμανία θα επενδύσει σε αυτό.

«Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το Αναπτυξιακό Ταμείο στην Ελλάδα», ανέφερε.

Επεσήμανε, παράλληλα, την ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και πρόσθεσε πως για να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης χρειαζόμαστε καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν χαλεπούς καιρούς, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες.

«Έχουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που κάνετε. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Όλη η Ευρώπη σας παρακολουθεί και προσμένει την επιτυχία σας. Η εμπιστοσύνη είναι η μόνη προϋπόθεση για να επιστρέψει η ανάπτυξη. Αυτό ίσχυε και όταν πριν 10 χρόνια, η Γερμανία ήταν ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης».

Στις 13:50 ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Σόιμπλε και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή