Συνεδριάζει το υπουργικο: Οδηγίες Σαμαρά για τις διακοπές των υπουργών

Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός και γιατί τον ανησυχεί η χαλαρότητα του Αυγούστου

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά συνεδριάζει σήμερα στις 18:00 το απόγευμα το υπουργικό Συμβούλιο.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ο προσδιορισμός των προτεραιοτήτων και στόχων ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ το 2014.

Παράλληλα, πρόκειται να ληφθεί απόφαση για την πλήρωση κενών θέσεων των προέδρων και αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Καμπανάκι» από Σαμαρά

Ο Α. Σαμαράς γνωρίζει ότι ο Αύγουστος είναι μήνας στον οποίο πάντα υπάρχει χαλάρωση και γι’ αυτό τον λόγο θα ζητήσει απ όλους να είναι σε εγρήγορση. Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης εξάλλου είναι πολύ κοντά και η τρόικα θα επιστρέψει στις αρχές του Φθινοπώρου με άγριες διαθέσεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει δουλειά από τους υπουργούς ακόμα και στις διακοπές καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι μνημονιακοί στόχοι πρέπει να επιτευχθούν πριν την έλευση των δανειστών.

Ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθεί η μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα και η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί στην οικονομία και στις προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη και πρωτογενές πλεόνασμα.