Υπεγράφη η απόφαση για το Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό
Με την απόφαση ικανοποιείται σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. «Νέοι πανεπιστημιακοί καλύπτουν θέσεις που έχουν ανάγκη τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το μεγάλο έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αφορά μόνο στη μείωση του δημοσίου τομέα, αλλά εμπεριέχει μια κεντρική στρατηγική προσλήψεων, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Προσλήψεις γίνονται και θα γίνουν, με αξιοκρατικά κριτήρια, για την κάλυψη πραγματικών αναγκών και για την ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου. Στην περίπτωση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συμπληρωματικό κριτήριο είναι και η ανακοπή του ρεύματος φυγής από την Ελλάδα, νέων, ικανών και με προσόντα ανθρώπων, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την έξοδο της χώρας από την κρίση» δήλωσε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε: «Από τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης είχαμε θέσει ως πρώτο άξονα της πολιτικής μας τους ανθρώπους της Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων. Είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν σάρκα και οστά στο πάνδημο αίτημα της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Γι' αυτό, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εργαστήκαμε μέχρι σήμερα σκληρά και μεθοδικά, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό διδασκόντων, αλλά και ένα περιβάλλον ασφάλειας από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, μέχρι τα ΑΕΙ και τις δομές της Διά Βίου Μάθησης.
Ιδιαίτερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» για τον εξορθολογισμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη και τις συνεχιζόμενες πολιτικές μας για τη σύνδεσή του με τον Αναπτυξιακό Χάρτη της χώρας, οι 455 νέοι συνάδελφοι στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα. Ταυτόχρονα, στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα επιθυμεί να κρατήσει το επιστημονικό δυναμικό της και να επενδύσει σε αυτό. Διότι η ανάκαμψη της χώρας, περνά μέσα από την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος».
Διαβάστε επίσης: