Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αλλά της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση.
Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο Σαμαράς
1'


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue που διεξήχθη για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 28%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

Ωστόσο, στην παράσταση νίκης προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 46% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 40%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 35% των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση επιλέγει τον Αντώνη Σαμαρά, το 32% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας» και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 31%.

Επίσης, σε ερώτηση για την καταλληλότερη κυβέρνηση, το 28% των ερωτηθέντων προτιμά μία κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% προτιμά μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το 45% απαντά «καμία από τις δύο».

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 37% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (36%), ο Φ. Κουβέλης (33%), ο Πάνος Καμμένος (31%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (22%), ο Ευάγγγελος Βενιζέλος (21%) και τέλος ο Νίκος Μιχαλολιάκος (15%).

Τέλος, το 60% των πολιτών πιστεύει ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (57%) πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-Στο 15% η Χρυσή Αυγή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή