Μητρόπουλος για απόφαση ΣτΕ: Επιτέλους έστω και μετά από 2 έτη!

Σε δήλωση προχώρησε ο βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την εφεδρεία στο Δημόσιο από το 1ο Μνημόνιο.

Μητρόπουλος για απόφαση ΣτΕ: Επιτέλους έστω και μετά από 2 έτη!
1'

«Επιτέλους! Ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έστω και με καθυστέρηση δύο ετών, έκρινε τους ακραία αντισυνταγματικούς θεσμούς της εργασιακής εφεδρείας και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας (άρθρο 33 ν. 40-24 του 2011) ότι παραβιάζουν το σύνταγμα (άρθρο 103) και τις διεθνείς συνθήκες που δεσμεύουν τη χώρα.

Η σημαντική αυτή απόφαση του ΣτΕ προαναγγέλλει και την αντισυνταγματικότητα των θεσμών της διαθεσιμότητας-κινητικότητας, που δανειστές και τροϊκανή κυβέρνηση προωθούν την περίοδο αυτή, ακρωτηριάζοντας το ελληνικό κράτος, διαλύοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες, απαξιώνοντας τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες σημαντικής και διαχρονικής κοινωνικής συμβολής.

Η απόφαση είναι πολύ σημαντική αλλά σημαντικότερος είναι ο δημοκρατικός παλλαϊκός αγώνας για ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής. Η ώρα της αριστεράς με τον ελληνικό λαό στο προσκήνιο, πλησιάζει».

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοβελώνη για απόφαση ΣτΕ: Είστε και επισήμως παράνομοι!

Αντισυνταγματική η πρώτη εφεδρεία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή