BBC: «Το κόμμα έχει την ασυλία που προβλέπεται για βουλευτές»

«Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, με την κατηγορία σχηματισμού εγκληματικής οργάνωσης» αναφέρει το BBC.

«Οι συλλήψεις έρχονται εν μέσω οργής για τη δολοφονία στις 18 Σεπτεμβρίου του Παύλου Φύσσα..Μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα το 1974 ήταν η πρώτη μαζική σύλληψη των βουλευτών» συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Πάνω από 154 ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφηκαν το 2012 και 104 μέχρι στιγμής το 2013 – για τις οποίες κατηγορείται η Χρυσή Αυγή μέλη» και επισημαίνει:

«Το κόμμα έχει την ασυλία που προβλέπεται για τους Έλληνες βουλευτές» αναφέρει αναλυτής του BBC, σε άρθρο γνώμης.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν παραδοθεί: «Ντροπή τους, οι πολίτες θα οδηγήσουν τη Χρυσή Αυγή ψηλότερα».

«Η Χρυσή Αυγή, το τρίτο πιο δημοφιλές κόμμα στην Ελλάδα, έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για κυνήγι μαγισσών. Ο κ. Μιχαλολιάκος, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα: «Ρίχνουν λάσπη από το πρωί μέχρι το βράδυ".

Την Παρασκευή, η Χρυσή Αυγή απείλησε να αποσύρει τους 18 βουλευτές από την Βουλή των Ελλήνων.

Τους τελευταίους μήνες, η Χρυσή Αυγή έχει κατηγορηθεί για επιθέσεις στους μετανάστες και σους πολιτικούς αντιπάλους - συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης στο μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η Χρυσή Αυγή αρνείται επισήμως ότι είναι μια νεο-ναζιστική οργάνωση, αν και ορισμένα στελέχη έχουν έμβλημά τους, τον Αδόλφο Χίτλερ, και τα μέλη της φορούν μαύρα T-shirts .