«Εξαιρετική επιλογή για την Προεδρία ο Αλέξης Τσίπρας»

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Εξαιρετική επιλογή για την Προεδρία ο Αλέξης Τσίπρας»
1'

Χθες, συναντήθηκε με την ομάδα των Σοσιαλιστών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου υπό το Χανς Σβόμποντα, ενώ είδε και την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (ΕΕΑ) που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ Γκ.Τσίμερ, με τον οποίο είχαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

"Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια εξαιρετική επιλογή" για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ο Τσίμερ, πλέκοντας το εγκώμιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για το ενδεχόμενο να διεξαχθεί η ευρωπαϊκή προεδρία της Ελλάδας υπό κυβέρνηση της Αριστεράς, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για αυτή την περίπτωση καθώς δεν αποκλείεται να διεξαχθούν εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Σε ότι αφορά πάντως το ενδεχόμενο, ο Έλληνας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο Γκ.Τσίμερ τόνισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο συνέδριο της ΕΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως, δε θέλησε να κάνει σχόλιο για το θέμα, σημειώνοντας πως δεν ήταν αυτό το θέμα των επαφών του στις Βρυξέλλες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή