Αθανασίου: Βουλευτές και ΜΜΕ μετέτρεψαν σε σόου τη Χρυσή Αυγή

Να σταματήσουν ορισμένοι βουλευτές και ΜΜΕ το… σόου καλεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Αθανασίου: Βουλευτές και ΜΜΕ μετέτρεψαν σε σόου τη Χρυσή Αυγή
1'

«Δίχως να γνωρίζουν την δικογραφία και την ερμηνεία των διατάξεων μετέτρεψαν την υπόθεση σε σόου. Οι ανακριτές κάνουν καλά την δουλειά τους και το σόου πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή επισήμανε ότι «εντολή του πρωθυπουργού για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι να υπάρξει ταχεία διεκπεραίωση και πως η υπόθεση αποτελεί ευκαιρία για να δικαιωθούν οι θεσμοί του Κράτους Δικαίου».

Πέραν αυτών ο υπουργός υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη «βρίσκεται ποιοτικά σε υψηλό επίπεδο σε επίπεδο ταχύτητας όμως υπολειτουργεί και αυτό δημιουργεί παρενέργειες».

Εξήγησε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προωθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να «τρέξουν» οι υποθέσεις όπως «θα γίνουν Ειδικά τμήματα στα δικαστήρια Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης προκειμένου να τρέξουν οι ποινικές υποθέσεις που βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή