Αθανασίου: Εξετάζει αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα βραχιολάκια

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές -ανάμεσά τους και στην εξαίρεση από τη χορήγηση άδειας όσων κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία- ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία σε δεύτερη ανάγνωση, του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων που βρίσκονται σε άδεια.

Αθανασίου: Εξετάζει αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα βραχιολάκια
1'

Νωρίτερα, βουλευτές από όλα τα κόμματα πρότειναν, μεταξύ άλλων, να διευρυνθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας σε ειδικές περιπτώσεις, φέρνοντας για παράδειγμα αδικήματα που έχουν διαπράξει ανήλικοι, αλλά και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα όταν αφορούν πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως η παιδεραστία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, εισηγήθηκε να εξαιρεθούν από την ευεργετική διάταξη που προβλέπει χορήγηση άδειας από τις φυλακές και παρακολούθηση των κατάδικων ή υπόδικων με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» όσοι παραπέμπονται με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, περίπτωση την οποία ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή