Χ. Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη κλήθηκε να προστατεύσει τη Δημοκρατία από τις ακρότητες και πρέπει να το κάνει μέσα στο όρια που το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους ορίζουν.
Χ. Αθανασίου: Η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα
1'

Ανέφερε ότι το νομικό οπλοστάσιο ήταν, εξαρχής, επαρκές και πως τα στελέχη της Δικαιοσύνης έδειξαν υπευθυνότητα.

«Αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα και σθένος. Έργο που ξεκινά με έρευνα και μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Αυτή ήταν η εντολή του πρωθυπουργού. Μου είπε "ναι" στην ταχύτητα ενεργειών, αλλά όλοι να κινηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι ευκαιρία να δικαιωθούν οι θεσμοί» τόνισε ο κ. Αθανασίου. Συμπλήρωσε επίσης, ότι αρκετοί βιάστηκαν να επικρίνουν τη Δικαιοσύνη με δημόσιες τοποθετήσεις τους και είναι εύγλωττη η σιωπή τους για τις μεταγενέστερες αποφάσεις.

Τα ίδια ισχύουν, σημείωσε και για εκείνους που διέρρεαν ότι το κατηγορητήριο ήταν αβάσιμο και τόνισε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές».

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει και στην πρόκληση του φαινομένου του ρατσισμού και του νεοφασισμού και είναι τόσο ανεξάρτητη, που αποτελεί απόδειξη ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αθανασίου άφησε αιχμή και για τη στάση της Αριστεράς, λέγοντας ότι «τη Δικαιοσύνη, η ΝΔ τη στήριξε διαχρονικά και η Αριστερά μόνο επιλεκτικά και κατά περίπτωση την επικαλείται».

Διαβάστε επίσης:

Αθανασίου: Εξετάζει αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα βραχιολάκια

Αθανασίου: Βουλευτές και ΜΜΕ μετέτρεψαν σε σόου τη Χρυσή Αυγή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή