Οι σκληρές της Θέμιδας βάζουν τη Χ.Α. στο σκαμνί

«Συγκρότηση, ήθος, επιστημονική κατάρτιση».

Αυτό είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει –σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους - τις δυο γυναίκες εφέτες που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας την κύρια ανάκριση της πιο κρίσιμης υπόθεσης της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, ορίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB, από την Ολομέλεια Εφετών, τη σύγκληση της οποίας είχε ζητήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, των πολλών μαρτύρων αλλά και κατηγορουμένων καθώς και του μεγάλου όγκου της δικογραφίας, ώστε να φέρουν εις πέρας την πολύκροτη υπόθεση. Τη δικογραφία μέχρι τώρα χειρίζονταν οι πρόεδροι Πρωτοδικών του Νόμου 4022 κατά της διαφθοράς, κ.κ Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας.

Και οι δύο γυναίκες, σύφμωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, προήχθησαν στο βαθμό του Εφέτη στις 20 Μαρτίου 2007, χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στο Δικαστικό Σώμα και έχουν χειριστεί σοβαρότατες υποθέσεις κυρίως στον Πειραιά.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Η πρώτη, σύμφωνα με τη NEWSBOMB, κ. Ιωάννα Κλάπα γεννήθηκε το 1958 και πριν από 18 χρόνια δεν δίστασε να τα… βάλει με τους τότε «ισχυρούς» των φυλακών Κορυδαλλού. Με ιδιαίτερο σθένος ξεκίνησε την κάθαρση του Κορυδαλλού στέλνοντας στη φυλακή αρκετούς διοικούντες οι οποίοι είχαν αναμειχθεί σε έκνομες ενέργειες.

Η κ. Κλάπα δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ένα χρόνο αργότερα ξήλωσε με τις ενέργειές της κύκλωμα λαθρεμπόρων του «θαλασσινού» πετρελαίου. Μέλη αυτού, συνεργαζόμενοι με δεκάδες τελωνειακούς που υπέγραφαν εκατοντάδες πλαστά παραστατικά έγγραφα, ζημίωσαν τότε το Ελληνικό Δημόσιο από τους διαφυγόντες δασμούς με το ποσόν των 7 δισεκατομμυρίων δραχμών!

Η εισαγγελέας Κλάπα ασχολήθηκε το 1994 και με υπόθεση εφοπλιστή, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση, με κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, όταν κάηκε ολοσχερώς το αγκυροβολημένο στο Πέραμα πλοίο του.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Η κ. Μαρία Δημητροπούλου γεννήθηκε το 1953. Διατέλεσε προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Πειραιά και υπήρξε μέλος της σύνθεσης του πρώτου δικαστηρίου που δίκασε και καταδίκασε μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων τους, οι δυο ανακρίτριες αναμένεται είτε να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης, είτε να καλέσουν απευθείας σε απολογία τους βουλευτές της Χ.Α., Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, των οποίων ήρθη η ασυλία από τη Βουλή.

Η άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών αποφασίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν σχετικού αιτήματος των κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Μετά τις απολογίες τους, οι δυο ανακρίτριες, σύμφωνα με την εφημερίδα, μαζί με τους αρμόδιους εισαγγελείς θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική τους αντιμετώπιση. Αν δηλαδή θα προφυλακιστούν όπως οι Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός ή θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, όπως οι άλλοι τρεις βουλευτές, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.

Διαβάστε επίσης:

Κοινή «γλώσσα» για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής

Με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα «κλείσει η κάνουλα» για την Χρυσή Αυγή

Την Τρίτη η ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης κόμματος