Ρουμελιώτης: Τελείως λανθασμένες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της Ελλάδας».

Ρουμελιώτης: Τελείως λανθασμένες οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα
1'

Αιχμές κατά του ΔΝΤ για τον τρόπο που χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα άφησε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Το Ταμείο βρίσκεται σε δύσκολη θέση αναφορικά με τα ζητήματα της χώρας μας, καθώς οι προβλέψεις του απεδείχθησαν τελείως λανθασμένες», είπε ο κ. Ρουμελιώτης.

Υποστήριξε επίσης πως είναι πια κατανοητό σε όλους, ακόμα και στους ιθύνοντες του Ταμείου, ότι η πολιτική του ΔΝΤ είχε τεράστιο κοινωνικό κόστος, καθώς οδήγησε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στη φτώχεια.

«Αισθάνονται άβολα γι΄αυτό» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Ταμείο και εξήγησε ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια χάσαμε το 30% του ΑΕΠ και η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, αγγίζοντας το 28%.

Για το «παιχνίδι» του καλού και του κακού που παίζει το Ταμείο και η ΕΚΤ, ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε πως όταν έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα, όλα είναι ήδη προσυνεννοημένα μεταξύ τους.

«Αυτή την περίοδο τον ρόλο του καλού έχει αναλάβει το ΔΝΤ και αυτόν του κακού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης και κατέληξε λέγοντας ότι ουσιαστικά δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, έχουν την ίδια γραμμή και απλώς αλλάζουν την τακτική τους.

Τέλος, σχετικά με τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης, επεσήμανε ότι μια τέτοια πρόταση δεν πρόκειται να συζητηθεί πριν από τις ευρωεκλογές.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή