Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει τρόικας

Τι θα συζητήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι λίγα 24ωρα πριν την επιστροφή των δανειστών.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει τρόικας
2'

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν σήμερα στις 18:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την εμφανή απροθυμία των βουλευτών να στηρίξουν ακόμη και μέτρα όπως ο φόρος ακινήτων. Την Τρίτη 22 βουλευτές της Ν.Δ., που εκλέγονται στην περιφέρεια, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρνάρα εκφράζοντας έντονες ενστάσεις για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Οι επικεφαλής των δανειστών φτάνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ελλάδα με... άγριες διαθέσεις και η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει τη διαπραγματευτική τακτική που θα ακολουθήσει.

Όπως μεταδίδεται από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Α. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να πάει σε μια μακρά, επίμονη και υψηλού κινδύνου διαπραγμάτευση, διαμηνύοντας προς τους τροϊκανούς ότι "η Ελλάδα δεν εκβιάζει δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται".

Ο κ. Σαμαράς είναι σε ανοικτή γραμμή και σε κοινή πορεία, παρά την διαφορετική οπτική για την διαπραγμάτευση, με τον Ευ. Βενιζέλο, ενώ το επόμενο διάστημα θα πυκνώσει τις επαφές του με ηγέτες κρατών-μελών της Ε.Ε..

«Αγκάθια» στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι το δημοσιονομικό κενό, οι απολύσεις στο Δημόσιο και η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο, όπως προκύπτει από δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναζητεί 1.270 απολύσεις στο Δημόσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων που προβλέπει το Μνημόνιο έως το τέλος του 2013.

Εντωμεταξύ, για την επόμενη εβδομάδα, και μετά την άφιξη της τρόικας, αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου απο το υπουργείο Εργασίας για την εξεύρεση 500 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Μαξίμου ενόψει τρόικας

Στο σκαμνί η τρόικα: Εξεταστική για τα Μνημόνια στο Ευρωκοινοβούλιο

Αντίστροφη μέτρηση για την έλευση της τρόικας

Στη Βουλή τα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή