Λουκέτα και απολύσεις

Το πρώτο επίπεδο αφορά στα προαπαιτούμενα των δόσεων. Ανοικτό παραμένει το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών. Η ελληνική κυβέρνηση εμμένει στη θέση της για διατήρηση της ΕΛΒΟ και των ΕΑΣ, έστω και συρρικνωμένων, ενώ οι δανειστές εμμένουν στο λουκέτο.


Υπέρ της διατήρησης των ΕΑΣ τάσσεται το Μαξίμου, που δεν θα ήθελε να δεχθεί κριτική εκ δεξιών για αποδυνάμωση της εθνικής άμυνας, αλλά και η Φώφη Γεννηματά που, μάλλον έχει βάλει πλώρη να διεκδικήσει θέση πρώτου βιολιού στο ΠΑΣΟΚ και δεν θέλει να συνδέσει το όνομά της με το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία.

Ως προς τη διαθεσιμότητα, η εκκρεμότητα με τους διοικητικούς των πανεπιστημίων παραμένει, ωστόσο αναμένεται να κλείσει τα προσεχή 24ώρα.

Το... βουνό για την κυβέρνηση είναι ο επόμενος κύκλος των 12.500 επιπλέον διαθεσιμοτήτων και του στόχου για συνολικά 4.000 απολύσεις εντός του 2013.

Η ελληνική πλευρά επιμένει στις απολύσεις να προσμετρηθούν όσοι αποχωρήσουν από τις αμυντικές βιομηχανίες και οι συμβασιούχοι που παρέμεναν καταχρηστικά στο Δημόσιο και, πλέον, με δικαστικές αποφάσεις απομακρύνονται.

Ωστόσο, η τρόικα παραμένει αρνητική και είναι ενδεικτικό ότι είναι αμφίβολο αν θα καταμετρήσει τις απολύσεις της ΕΡΤ, καθώς όπως σημειώνουν παράγοντες των Βρυξελλών οι περισσότεροι εκ των απολυμένων προσλήφθηκαν εκ νέου στη Δημόσια Τηλεόραση, έστω και ως συμβασιούχοι.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB