Κοινή επιθεώρηση από Δένδια και Αβραμόπουλο

«Στα σύννεφα» πέταξαν οι κ.κ. Δημ. Αβραμόπουλος και Νίκος Δένδιας καθώς ως συναρμόδιοι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης αντίστοιχα διαπίστωσαν ότι οι εκτάσεις που κάηκαν από πυρκαγιές κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο ήταν σε σχέση με πέρυσι αλλά και καθ όλη την 15ετία ήταν μειωμένες κατά 52%!

Και αυτό χωρίς να έχουμε σημαντικά μικρότερο αριθμό πυρκαγιών, όπως είπε ο κ. Δένδιας σε ειδική τελετή για την λήξη της πυροσβεστικής περιόδου στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας

Η μείωση οφείλεται σε 5 λόγους:

1. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο "Super Puma" της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε τακτικό ρόλο συντονιστή των εναέριων μέσων στα μέτωπα της φωτιάς.

2. Η μεταφορά δασοπυροσβεστών μπόρεσε να γίνει άμεσα.

3. Χρησιμοποιήθηκαν 110 μοτοσυκλέτες για εντοπισμό των ταχύτερων δρομολογίων για τα πυροσβεστικά οχήματα μέσα στα δάση.

4. Έγινε καλύτερος συντονισμός μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας.

5. Χρησιμοποιήθηκαν αρχεία με στοιχεία για τις κοντινές ιδιοκτησίες, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των συλλαμβανομένων εμπρηστών ή υπόπτων.

Ο υπουργός Άμυνας κ Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αρωγός στα δύσκολα προβλήματα αλλά και πυλώνας σταθερότητας εντός και εκτός τειχών.

Ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης υποπτέραρχος Β. Βρεττός ανέφερε ότι φέτος το πυροσβεστικά αεροσκάφη της Αεροπορίας έκαναν 1.620 εξόδους για αεροπυρόσβεση, επιτήρηση και υποστήριξη και πέταξαν συνολικά 2.900 ώρες για αντίστοιχες αποστολές καθ όλη την πυροσβεστική περίοδο.

Οι Άλλοι αξιωματικοί

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB