Κωνσταντινόπουλος:Δεν χρειαζόταν αυτό για να τα βρείτε με τους ΑΝ.ΕΛ.!

Εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κωνσταντινόπουλος:Δεν χρειαζόταν αυτό για να τα βρείτε με τους ΑΝ.ΕΛ.!
6'

«Με αφορμή την ΕΡΤ χθες η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Γιατί δεν την καταθέσατε με αφορμή του 1, 5 εκ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα; Γιατί δεν την καταθέσατε με αφορμή τη διαθεσιμότητα για τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες; Ακόμα χειρότερο όμως είναι ότι ενώ μιλάτε για νέα σκληρά μέτρα, ότι οι τράπεζες θα πάρουν τα σπίτια.

Δεν κρατάτε το συνταγματικό δικαίωμα σας για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για εκείνη την ώρα; Μήπως ξέρετε ότι δεν θα συμβούν και απλά δημιουργείται θόρυβο; Μήπως θέλετε να καλύψετε το εσωτερικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως θέλετε όπως λέτε να βάλετε το δίλημμα στους Βουλευτές της συγκυβέρνησης που κατά καιρούς εκφράζουν αγωνίες, ή στο «μαντρί» ή αν έρθουν μαζί σας; Παλαιοκομματική λογική που δεν αντιπροσωπεύει το νέο και την αριστερά. Σκεφθείτε πόσους Βουλευτές που ψήφισαν τα μνημόνια, έχετε εντάξει στην Κ.Ο. σας αφού λειτουργείτε ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ.

Το χειρότερο όμως είναι ότι επιλέξατε να καταθέσετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί είστε εγκλωβισμένοι σε συντεχνίες. Για σας έχει μεγαλύτερη δύναμη η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο κ. Καλφαγιάννης από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες. Αυτό είναι τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθείτε να κρύψετε κάτω από το χαλί. Είστε μεταξύ του μικρού καλαθιού που λέει ο κ. Δραγασάκης και της Τροπολογίας για τις άγαμες θυγατέρες που κατέθεσαν 20 βουλευτές σας. Είστε μεταξύ της συμμαχίας με τον Καμμένο και της πρότασης του κ. Τατσόπουλου, που λέει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν οι πολίτες επιλέξουν για συνεργασία ακόμα και με την ΝΔ.

Η κριτική που δέχεστε, είναι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της παράταξης που ζητάει εκλογές για να κυβερνήσει.
Κάθε εβδομάδα και η δήλωση του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαϊδεύει τα αυτιά και μιας συνιστώσας. Πριν φύγει για το Τέξας, έλεγε ο κ. Τσίπρας στην εκπομπή «Ενικός» του Χατζηνικολάου: «Και με την ισχυρή αυτή λαϊκή εντολή και με τον λαό στους δρόμους να μας υποστηρίζει αφού έχουμε καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο». Αλλά αυτός δεν ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ο Αλέξης Λαφαζάνης.

Και μετά πάει στο Τέξας και λέει: «Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. «Αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on». Και εδώ βέβαια μιλάει ο Αλέξης Δραγασάκης.

Εμείς αναλάβαμε στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Επιλέξαμε τον πιο δύσκολο δρόμο, αλλά ασφαλή. Δεν φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος. Ξέρουμε και ξέραμε ότι με αυτά που λέγαμε και ψηφίζαμε δεν κρατάμε την Βουλευτική μας έδρα. Σπάσαμε το φαύλο κύκλο του πολιτικού κόστους. Σήμερα όλοι μιλάνε για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μιλούν για το PSI και την μείωση του χρέους. Το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση μάχονται για την υπέρβαση του μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται για τη διατήρησή του.

Γιατί ένα κόμμα που υπερδιπλασίασε τα ποσοστά του τρεφόμενο από τη λαϊκή αγανάκτηση και την οργή των τελευταίων χρόνων, χωρίς το μνημόνιο δεν θα έχει υπόσταση, ρόλο, πολιτικό λόγο και στόχευση. Όλα έχουν αλλάξει ακόμα και στα ΜΜΕ. Σήμερα όλοι αντιδρούν στα λεγόμενα του Τόμσεν, αλλά αυτή τη συμπεριφορά είχε από το 2010. Πάλι καλά που το καταλάβατε το 13. Εμείς το λέγαμε από το 10, αλλά δεν μας πίστευε κανείς. Μάλλον δεν ήθελε να μας ακούσει κανένας.

Υπενθυμίζω σε όλους και ιδιαίτερα στα ΜΜΕ, όταν έφυγε από το γραφείο του τότε Υπουργού Οικονομικών η ΤΡΟΙΚΑ, αντιπολίτευση και ΜΜΕ μιλούσαν για τραγικό λάθος και κακώς τον έδιωξε ο Βενιζέλος.

Το προηγούμενο διάστημα που η ΤΡΟΙKA δεν ερχόταν, τα έβαζαν με την ΤΡΟΙΚΑ και την στάση της. Σωστά έστω και καθυστερημένα. Δεν είδα όμως από την αντιπολίτευση να έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και σε πρόσωπα του αντιμνημονιακού μπλοκ που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Εμείς έχουμε την ίδια ευαισθησία, να πάνε όλοι στη Δικαιοσύνη. Στις εκλογές του Μαΐου του 2012 ορόσημο για την πολιτική Ιστορία της χώρας, οι πολίτες αποφάσισαν για κυβέρνηση συνεργασίας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας ως δίλημμα το μπόνους των 50 εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος αλλά στα λόγια καταδικάζει. Πήγε στις δεύτερες εκλογές και πάλι το μήνυμα ήταν συνεργασία. Εκεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συμμετέχει. Τι έπρεπε να γίνει να πάμε πάλι σε εκλογές;

Για σκεφθείτε τι λέγατε για την κρίση στην Κύπρο, θυμάστε τι ζητάγατε από το ΑΚΕΛ της Κύπρου. Θυμάστε το φιάσκο της πρότασης σας;

Δεν είδαμε καμία ανακοίνωση στο ότι το ΑΚΕΛ της Κύπρου το μόνο κόμμα που έχει κυβερνήσει στην Ευρώπη από την ευρωομάδα της Αριστεράς δεν αναγνωρίζει τον κ. Τσίπρα ως Υποψήφιο της Αριστεράς. Μήπως θυμάστε ακόμα την στάση σας, μια στάση που ήταν απέναντι στον Κυπριακό λαό.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης μετατρέπεται σε πρόταση δυσπιστίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του. Οι μόνοι σύμμαχοί του σε αυτή την πρόταση είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Αν ήταν να γίνει μια τριήμερη συζήτηση για να συμφωνήσετε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν χρειαζόταν, το γνωρίζει η Βουλή, το γνωρίζουν οι πολίτες. Εμείς σήμερα μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. Χρειαζόμαστε όμως διαρθρωτικές αλλαγές στην πράξη και όχι στα λόγια. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις και όχι μεταρρυθμιστές.

Χρειαζόμαστε ανάπτυξη για να καταπολεμηθεί η ανεργία και όχι για να φτιάξουμε τους αριθμούς. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση, μέσα από δυσκολίες, κακές πρακτικές του παρελθόντος, την δύσκολη οικονομική συγκυρία στέλνουν μήνυμα στους πολίτες ότι βάζουμε στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες, τις πολιτικές μας καταβολές και διαφορές. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την χώρα, ενωμένοι και θα τα καταφέρουμε».

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας θα ψηφίσει ο Οδυσσέας Βουδούρης

Οι τοποθετήσεις των ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ στην πρόταση μομφής

Τσίπρας:Να σταματήσει τώρα η καταστροφική λιτότητα και το μνημόνιο!

Παπαρήγα: Μαστίγιο χρησιμοποιεί η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμμένος σε βουλευτές: Μην κρυφτείτε πίσω από την κομματική πειθαρχία!

Μιχελάκης: Πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας

Β.Οικονόμου: Η πρόταση δυσπιστίας λειτουργεί αποπροσανατολιστικά

Κοινή γραμμή επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τους εισηγητές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ζήτημα νομιμότητας θέτει η Χρυσή Αυγή

Βούτσης: Το καντήλι της κυβέρνησής σας έχει τελειώσει

Δραγασάκης: Να αποσυρθεί η εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή