Απολύσεις ετοιμάζει ο Χρυσοχοΐδης

Καιρό είχε να κάνει δημόσια εμφάνιση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κάποιοι έλεγαν ότι ακόμα διάβαζε το Μνημόνιο. Απ' ό,τι φάνηκε όμως, ο κ. Χρυσοχοΐδης μελετούσε το σχέδιο αποχωρήσεων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων στο υπουργείο του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Θα πρέπει να αποφύγουμε να αγγίξουμε οργανισμούς που παρέχουν καθημερινό έργο, όπως είναι οι συγκοινωνίες, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε πως η δεξαμενή για τους υπαλλήλους προς αποχώρηση βρίσκεται στους κατασκευαστικούς οργανισμούς και ειδικότερα αναφέρθηκε στην ΕΡΓΟΣΕ, στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, στο Αττικό Μετρό και στην Εγνατία, οι οποίες «πρέπει να συγχωνευθούν και να έχουν προσωπικό που χρειάζεται επαναξιολόγηση».

«Δεν μπορεί να απολυθεί ένας οδηγός που κινεί κάθε μέρα το λεωφορείο» ενώ δεν θα γίνει καμία αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων για το 2014. Όσον αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, είπε ότι θα εφαρμοστεί, αν και το είχε εξαγγείλει από το 2004 ο κ. Μιχάλης Λιάπης.

Αντί να κάνει βαρύγδουπες ανακοινώσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν αρχίζει καλύτερα να ασχολείται με τη συχνότητα στα δρομολόγια των λεωφορείων από τις στάσεις, την εξυπηρέτηση του επιβάτη και με τις περιπτώσεις κάποιων λουφαδόρων «συγκοινωνιολόγων» που αντί να κοιτάξουν τη δουλειά τους έχουν αρχίσει και το παίζουν «κουλτουριάρηδες» οργανώνοντας διάφορες μπίζνες που δεν έχουν σχέση με το συγκοινωνιακό έργο. Θα έρθει η ώρα που θα αναφερθούμε εκτενώς στο θέμα...

Πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Τον Απρίλιο του 2014 δημοπρατούνται έργα για την Ολύμπια Οδό

Χρυσοχοΐδης: Επανεκκίνηση εργασιών στην Ολυμπία Οδό

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα φύγουν όσοι δεν είναι αναγκαίοι