Σκορδάς: Εξετάζουμε την επέκταση διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλακτος
Την επέκταση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλατος στις επτά ημέρες, από τις πέντε που είναι σήμερα, εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στόχος, να υποχωρήσει η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην αγορά.
Σύμφωνα με τον υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, «οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν να αυτοδεσμευτούν στη συσκευασία του προϊόντος ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, λόγω της προστασίας των πέντε ημερών, η χώρα μας χάνει κάθε χρόνο παραγωγή γάλακτος, προσθέτοντας πως ο εν λόγω περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς.