Καραμανλής για Στουρνάρα: «Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός…»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ πλάι στον κ. Στουρνάρα
Καραμανλής για Στουρνάρα: «Εγώ φεύγω, αν είναι αυτός…»
2'

Αποφασισμένος να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής. Η αιτία είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, τον οποίο έχει στο στόχαστρο λόγω της εχθρικής πολιτικής που εξαπέλυσε εναντίον του κατά την περίοδο 2007-2009.

Μάλιστα όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, ο κ. Καραμανλής φέρεται να έστειλε τελεσίγραφο στον Αντώνη Σαμαρά ενόψει εκλογών! «Ή αυτός ή εγώ» φαίνεται να τόνισε με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί ότι ο Γ. Στουρνάρας υπονομεύει την κυβερνητική θητεία του, αθωώνοντας την κυβέρνηση Σημίτη και αυτό εξαιτίας της στενής, φιλικής και πολιτικής σχέσης των δυο τελευταίων.

pic-0-norm

Πάντως, η πλευρά Καραμανλή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, διαχωρίζει τον Γιάννη Στουρνάρα από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο αναγνωρίζει την πολιτική σταθερότητα. Ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι ο μοναδικός που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Γιάννη Στουρνάρα. Πολλοί βουλευτές της ΝΔ θεωρούν πως ο υπουργός Οικονομικών «διαλύει τη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της κεντροδεξιάς παράταξης».

Οι φωνές αυτές έχουν φτάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό προκαλεί εκνευρισμό, αφού ο Αντώνης Σαμαράς εμπιστεύεται απόλυτα τον Γιάννη Στουρνάρα και τον έχει στηρίξει δημόσια, σε όλους τους τόνους.

samaras stournaras 921880873

Ο ίδιος όμως ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον και τα σενάρια περί ένταξης του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζει: «Δεν το έχω συζητήσει ποτέ με τον Πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.»

Διαβάστε επίσης:

Για unfair εγκαλούν τον Σαμαρά οι καραμανλικοί...

«Εμφύλιος» Μαξίμου με καραμανλικούς

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Σαμαρά-Καραμανλικών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα

20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα