Γιατί σιωπά ο Σημίτης;

Μια –αποκλειστική- ιστορία του 1999 που ίσως λέει πολλά…

Τώρα που και λόγω των συγκλονιστικών αποκαλύψεων του Αντ. Κάντα ήρθαν πάλι στην επικαιρότητα τα ατέλειωτα και διαχρονικά πάρτι με τις μίζες στα εξοπλιστικά, ένα ερώτημα πλανάται και τίθεται από ορισμένα ΜΜΕ, όχι τα διαπλεκόμενα τα οποία συνεχίζουν το χαβά τους με τον τέως «καταλληλότερο»:

Γιατί σιωπά ο Κώστας Σημίτης; Γιατί δε λέει τίποτα; Είναι δυνατό να μην ήξερε;

Όπως έχει αποκαλυφθεί, ειδικά την περίοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι μίζες πήγαιναν κι έρχονταν, τα πάρτι ήσαν χωρίς σταματημό.

Τώρα, ο Αντ. Κάντας έβαλε στο κάδρο και τον Γ. Παπαντωνίου, εκτός του ήδη καταδικασμένου Γ. Σμπώκου.

Ο Άκης ήταν υπουργός του Σημίτη.

Το ίδιο κι ο Γιάννος.

Και πέραν της –αδιαμφισβήτητης- πολιτικής ευθύνης που έχει ο Κ. Σημίτης, είναι απολύτως εύλογο το ερώτημα, αν είναι δυνατό να μην είχε πάρει τίποτα είδηση!

Είναι δυνατό;

Να «πετάνε» οι μίζες πιο γρήγορα και… απ’ τα F-15 ή τα F-16 ή τα «Μιράζ» και ο πρωθυπουργός της χώρας να κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου;

Και σήμερα να μην του ζητά κανείς εξηγήσεις;

Να παραμένει στο απυρόβλητο από ένα σύστημα διαπλεκόμενων ΜΜΕ τα οποία επί της πρωθυπουργίας του πλούτισαν μέσω του χρηματιστηρίου και αβαντάρισαν την διαπλοκή;

Σήμερα το newsbomb.gr θα αποκαλύψει μια ιστορία της εποχής εκείνης. Μια ιστορία που μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, μπορεί όμως να σημαίνει και πολλά…

Την άνοιξη του 1999 έγινε το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο μετά το επεισοδιακό του Ιουνίου του 1996, που κατοχύρωσε και εσωκομματικά την απόλυτη κυριαρχία Σημίτη, με την εντυπωσιακή του νίκη επί του Α. Τσοχατζόπουλου.

Μήνες πριν το συνέδριο του 1999 ο Άκης τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι πάλι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντίπαλος –πάλι- του Κ. Σημίτη.

Μάλιστα είχε αρχίσει μια έντονη προσυνεδριακή δραστηριότητα, με τα στελέχη της τότε εσωκομματικής αντιπολίτευσης, με συναντήσεις σε σπίτια (γνωρίζουμε και τα σπίτια που χρησιμοποιούνταν σαν… «γιάφκες», βουλευτών τότε του ΠΑΣΟΚ καθώς και ιστορικών στελεχών…) αλλά και στο δώμα του Πενταγώνου, αφού ήταν παντοδύναμος υπουργός Άμυνας.

Βέβαια οι πιθανότητες που είχε ήσαν ελάχιστες. Ο Σημίτης ήταν τότε πανίσχυρος.

Οι εκτιμήσεις ήταν, ότι θα έπαιρνε γύρω στο 30% των ψήφων στην τελική ψηφοφορία.

Ωστόσο ακόμα κι έτσι, ο Κ. Σημίτης δεν ήθελε την υποψηφιότητα Άκη.

Θα του χαλούσε την αίγλη του μη αμφισβητούμενου, του κατέχοντος τα πάντα. Θα δημιουργούσε κλίμα, κάτι που ο τότε «καταλληλότερος» ξόρκιζε…

Αίφνης λοιπόν ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του συνεδρίου κι ενώ είχαν προηγηθεί προετοιμασίες μηνών, ο Άκης ανακοίνωσε ότι δεν θα ήταν υποψήφιος!

Η απόφασή του αυτή προξένησε έκπληξη σε πάρα πολλούς. Ειδικά στα στελέχη τα οποία στήριζαν την υποψηφιότητά του.

Όχι όμως σε όλους…

Ορισμένοι «πονηροί» είπαν τότε, ότι ο Άκης έκανε πίσω επειδή από κάπου τον «κρατούσαν»!

Κάποιοι μίλησαν ακόμα και για «φακέλους» που είχαν φτάσει το Μαξίμου!

Ακόμα και για ένα καθοριστικό ραντεβού με ένα εκ των πλέον εμπίστων του Σημίτη έγιναν αναφορές από «μυημένους», έναν ο οποίος απομακρύνθηκε απ’ το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του 2000…

Γεγονός είναι, ότι ο Άκης αποχώρησε απ’ την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ενώ είχε φτάσει στο σημείο, πριν την αιφνίδια αποχώρησή του απ’ την κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας, να τονίζει σε στενούς συνεργάτες και φίλους του ότι «αν χάσω, θα φτιάξω άλλο κόμμα»!

Λέτε, όλη αυτή η ενδιαφέρουσα ιστορία να σχετίζεται με τις μίζες και την περί αυτών ενημέρωση του Σημίτη;

Λέτε;

Διαβάστε επίσης:

500.000 στο εξωτερικό έχει ο Σημίτης

Υπηρετώντας τους τραπεζίτες - Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Σημίτη

Αν ο Κάντας πήρε 10 εκατ., πόσα πήραν οι πολιτικοί προϊστάμενοι;

Σάλος και στη Γερμανία από τις αποκαλύψεις Κάντα