Βενιζέλος: Βάρβαρα και απαράδεκτα τα ποσοστά της ανεργίας στην Ελλάδα
"Η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα με τις προτεραιότητες της Ευρώπης "θα προωθήσουμε τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες", τονίζει λέγοντας ότι για τον έλληνα πολίτη αυτό το εξάμηνο θα είναι το εξάμηνο της "στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση" και αρχή της "αποκατάστασης των αδικιών" που έγιναν κατ' ανάγκην για να υπάρξουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα. O κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ευρωπαϊκής προεδρία δεν είναι παντοδύναμη: «Δεν είναι παντοδύναμη η Προεδρία. Έχει πολύ συγκεκριμένες δυνατότητες, περιορισμένες, αλλά όχι ευκαταφρόνητες».
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην Ευρώπη είναι αυτό της ανεργίας η οποία σημειώνει «βάρβαρα ποσοστά». Ειδικά για την Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «απαράδεκτα υψηλά ποσοστά» και τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ελληνική προεδρία «θα ενθαρρύνει» περισσότερες ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης. Θα δοθεί "έμφαση", προσέθεσε στην πολυδιάστατη θαλάσσια ανάπτυξη και τη Νότια Γειτονία, αλλά "πρέπει και η Ευρώπη να καταλάβει ότι είναι και νότια και μεσογειακή".
Για τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που ενδέχεται να δυναμώσουν ενόψει των ευρωεκλογών, τον Μάιο, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «αν η ΕΕ απαντήσει έμπρακτα στα μεγάλα ζητήματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης, των επενδύσεων, της ασφάλειας, της προστασίας των δικαιωμάτων, ο ευρωσκεπτικισμός θα πάρει την απάντηση που πρέπει να πάρει».
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. ο κ. Βενιζέλος στάθηκε και στο θέμα της ΠΓΔΜ χαρακτηρίζοντας προβληματική την κατάσταση καθώς όπως είπε «η κυβέρνηση της χώρας δεν βοηθάει με τη στάση της να εκπληρωθούν τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάθε υποψήφια χώρα σύμφωνα με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, σεβασμός του διεθνούς δικαίου, σχέσεις καλής γειτονίας».
Διαβάστε ακόμα:
«Αν ο Βενιζέλος ήθελε να διώξει τους ιδιώτες δανειστές τα κατάφερε!»