Συνάντηση σχολικών φυλάκων με Α. Σαμαρά

Τον συνάντησαν «τυχαία» στους διαδρόμους του Μαξίμου- Συζητήσεις για μετακίνησή τους στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Πολιτισμού.

Αντιπροσωπεία τεσσάρων ατόμων πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθούν με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Παπαστάμου. Στους διαδρόμους όμως συναντήθηκαν με τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχε μαζί τους, τους είπε ότι είναι προσωπικά ενημερωμένος για το θέμα τους και ότι ήδη έχει δοθεί εντολή στον κ. Μπούρα για την αξιοποίησή τους.

Μεταξύ άλλων συζητείται η αξιοποίησή τους στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Πολιτισμού καθώς και η διαδημοτική μετακίνηση.

Aυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν και παραμένουν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου τους ενημέρωσαν ότι θα μπορέσουν να δουν τον υπουργό, κ. Μητσοτάκη την επόμενη Παρασκευή.

Ένταση με τα ΜΑΤ

Νωρίτερα υπήρξε ένταση με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους για να ανοίξουν τη Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση χημικών και μία γυναίκα έπεσε λιπόθυμη.

Αυτή την ώρα και τα δύο ρεύματα της Β. Σοφίας είναι ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχολικοί φύλακες απορρίπτουν «τις πρόσκαιρες λύσεις μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α., την πλήρη παραχώρηση μιας ακόμη αρμοδιότητας των Δήμων με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα στους ιδιώτες εργολάβους και σε ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., όπως θέλουν κυβέρνηση και τρόικα», ενώ «είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν συντονισμένα, ενωτικά και μαζικά στην πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να μην βρεθεί κανένας Σχολικός Φύλακας στην απόλυση και στην ανεργία».

Διαβάστε επίσης:

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και σχολικών φυλάκων

Στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι σχολικοί φύλακες (vid)