ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν «αίμα»
Θέλουν φυλακίσεις εξπρές πολιτικών και επιχειρηματιών
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, προερχόμενες από τα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον και Βερολίνο, λένε ότι οι εξελίξεις που θα δρομολογηθούν τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι ΡΑΓΔΑΙΕΣ.
Οι δανειστές μας ζητούν «αίμα» και δεν θα ησυχάσουν αν δεν δουν να περνούν την πόρτα της φυλακής επιχειρηματίες, πολιτικοί και στελέχη της αγοράς που θεωρούν ότι προκάλεσαν «μαύρες» τρύπες στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας.
Η υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου φαίνεται πως θα είναι μόνο η αρχή μπροστά στην χιονοστιβάδα που λέγεται ότι θα ακολουθήσει με αποκαλύψεις και για άλλες τράπεζες οι οποίες θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα.
Όμως οι εξελίξεις θα έχουν να κάνουν και με το θέμα των εξοπλισμών που εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει ντόμινο συλλήψεων σε πολιτικό πεδίο.
Υπάρχει όμως και το ερώτημα «ποιος είναι ο λόγος που οι δανειστές ζητούν αίμα».
Η απάντηση είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτατου αξιωματούχου στις Βρυξέλλες, ότι «αυτή θεωρείται η μόνη διέξοδος για να νιώσει ο κόσμος ότι υπάρχει δικαιοσύνη».
Θεωρούν οι δανειστές μας ότι μόνο μέσα από μία μαζική εκκαθάριση του συστήματος που επί χρόνια λειτουργούσε στην χώρα, θα μπορέσει να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή με τρόπο ώστε να μην πυροδοτηθεί μία ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη.
Μάλιστα η Τρόικα- που φέρεται να έχει απόλυτα καθαρή εικόνα για τις εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο- επιθυμεί η όλη διαδικασία να ξεκαθαρίσει όσο διαρκεί η ελληνική προεδρία.
Θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο θα στείλει η κυβέρνηση ένα καθαρό μήνυμα ότι υπάρχει τέλος στην ανοχή που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το Newsbomb.gr προειδοποιεί ότι όσα θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες ίσως να μην μπορούσαμε ούτε καν να τα φανταστούμε... Έστε έτοιμοι λοιπόν...
Διαβάστε επίσης:
Στουρνάρας σε τρόικα: Αλλάξτε στάση – Ο κόσμος σας φοβάται!
Πανηγύρια τέλος! Από σήμερα «τα κεφάλια μέσα»
Η Κομισιόν υπεραμύνεται του ρόλου της Τρόικας
Σβόμποντα: Η κατάργηση της τρόικας, νίκη για την ελληνική προεδρία
Πίσω από τα μπράβο, η ίδια πολιτική