Die Presse: Πώς θα σώσει την Ευρωζώνη ο Τσίπρας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα». Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο της η Αυστριακή εφημερίδα Die Press τονίζοντας παράλληλα πως «ήρθε η ώρα για τον κ.Τσίπρα να προετοιμαστεί για το ρόλο του πολιτικού ηγέτη».

Την άποψη ότι το μέλλον ανήκει στην ελληνική αντιπολιτευτική συμμαχία και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως η ισχυρότερη πολιτική δύναμη εκφράζει σε σημερινό της δημοσίευμα η αυστριακή εφημερίδα Die Presse. Το δημοσίευμα, με τίτλο «Πώς ο Αλέξης Τσίπρας θα σώσει την Ευρωζώνη», υπογραμμίζει πως έχει έρθει η ώρα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμαστεί για το ρόλο του πολιτικού ηγέτη και να συνομιλεί με δημοσιογράφους από την Ε.Ε.

«Οι φήμες που θέλουν τον 39χρονο (...) να πέρασε τους τελευταίες μήνες με μαθήματα αγγλικών, πρέπει να έχουν μια δόση αλήθειας: ανανεωμένος δεν φαίνεται μόνον ο τρόπος έκφρασής του, αλλά και το μήνυμά του προς την ΕΕ: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μπαμπούλας, αλλά ένα εντελώς κανονικό κόμμα με νόμιμες (και λογικές) αξιώσεις» υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι ο κ.Τσίπρας είναι εξίσου σαφής στην κεντρική πολιτική του τοποθέτηση.

Ότι δηλαδή το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα έχει αποτύχει και ότι η πολιτική λιτότητας πρέπει να τερματιστεί αμέσως λόγω της κοινωνικής καταστροφής που έχει επιφέρει στην Ελλάδα και ενώ το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τη Die Presse, ο κ.Τσίπρας αρνείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. «Αλλά πώς θέλει να σώσει την Ευρωζώνη ο ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτάται το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας.


«Μέσω ενός πανευρωπαϊκού ντιλ στα πρότυπα της Συμφωνίας του Λονδίνου για το γερμανικό χρέος του 1953, που θα συνοδεύεται από ένα «τεράστιο» επενδυτικό πακέτο για τις χώρες της κρίσης της νότιας Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη στις χώρες της κρίσης ζητά ο Τσίπρας» αναφέρει το δημοσίευμα της Die Presse.


«Η Συμφωνία του Λονδίνου οδήγησε σε ένα ριζικό haircut για τους πιστωτές της Γερμανίας. Η επιθυμία για μια συμφωνία στα πρότυπα του Λονδίνου ηχεί αναμφίβολα καλύτερα από την έκκληση προς τους πιστωτές να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους, ωστόσο οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Και όσον αφορά την απαίτηση για επενδύσεις: επί δεκαετίες η ΕΕ στήριξε σθεναρά την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών, η πολιτική της δημιουργίας χρεών στην Αθήνα όμως συνεχίστηκε» καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκινά την ευρωπαϊκή του περιοδεία

Τσίπρας: Είμαστε πιο ευρωπαϊστές από τα συντηρητικά κόμματα