Καραμανλής: «H στρατηγική της έντασης δεν οδηγεί πουθενά»

-Διαφωνεί ο πρώην Πρωθυπουργός με την θεωρία των άκρων και την ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Καραμανλής: «H στρατηγική της έντασης δεν οδηγεί πουθενά»
3'

Παρά την έντονη φημολογία και τα σχετικά δημοσιεύματα, συνάντηση Καραμανλή-Τσίπρα δεν υπήρξε ποτέ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά προσεκτικός, δεν θα προχωρούσε ποτέ σε μία τέτοια κίνηση που είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε μείζον ζήτημα και θα αποσταθεροποιούσε την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής έχει δράσει πολλές φορές αθόρυβα και πυροσβεστικά, σε περιπτώσεις που μπορούσαν να δημιουργήσουν μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση ενώ έχει συστήσει σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του να αποφεύγουν κινήσεις και δηλώσεις που θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν.

Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι ο κ. Καραμανλής διαφωνεί με τη στρατηγική της έντασης που έχει προκρίνει το Μαξίμου αλλά και την εγκατάλειψη του μεσαίου χώρου από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε συνομιλητές του έχει εκφράσει την άποψη ότι ο λαός ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι που σημαίνει ότι έχει αναβαθμιστεί θεαματικά ο ρόλος του στο πολιτικό παιχνίδι. Ο πρώην Πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει φάση πολιτικής ενηλικίωσης, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακραία στοιχεία αλλά εμφανίζεται βέβαιος ότι ο Αλ. Τσίπρας θα ελέγξει απόλυτα το κόμμα του και θα συνεχίσει την αργή αλλά σταθερή στροφή προς το ρεαλισμό.

tsipras karamanlis

Πιστεύει ότι είναι λάθος η ''ακροδεξιά ρητορική'' και η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, τονίζοντας ότι σε καμία δυτική δημοκρατία η κυβέρνηση δεν ταυτίζει την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία. Παράλληλα θεωρεί πολιτική ανωριμότητα και ελαφρότητα τις κατηγορίες για ''δωσίλογους'' αλλά και τις εμφυλιοπολεμικές κορώνες που ακούγονται από ορισμένους περιθωριακούς βουλευτές του Σύριζα.

Όσο και αν ισχύει η φράση που είχε πει παλαιότερα «Τον πάω τον Τσίπρα, έχει κάτι το φρέσκο η παρουσία του», ο κ. Καραμανλής πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση μέσα στο πιο δύσκολο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, που έχει βρεθεί ποτέ η χώρα.

Πιστεύει ότι η κρίση θα διαρκέσει για 5 χρόνια τουλάχιστον και μπροστά μας έχουμε δύσκολες αποφάσεις, η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα θα υπόκειται σε περιορισμούς και απαιτείται συναίνεση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, χωρίς να προκληθεί κοινωνική έκρηξη και καταστάσεις που θα αποβούν καταστροφικές για τη χώρα.

Είναι βέβαιο, ότι με την πείρα και την διορατικότητα που τον διακρίνει, ο κ.Καραμανλής γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να πάει μακριά αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι διαχειρίσιμο.

Αν το ΠΑΣΟΚ εξαερωθεί και η Ν.Δ κινηθεί γύρω ή κάτω από το 20% με τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ να ανοίγει, τότε πολύ δύσκολα θα μπορεί να σταθεί η κυβέρνηση.

Ο Κώστας Καραμανλής εκτιμά οι πολίτες είναι αυτοί που μπορεί να επιβάλουν την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ που σήμερα δείχνει ανέφικτη και αδιανόητη. Και θα το επιβάλουν με την ψήφο τους αφού ενδέχεται ο Σύριζα και η Ν.Δ να μην μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, χωρίς τη στήριξη της Χ.Α ή του ΚΚΕ, ενδεχόμενο απίθανο.

Διαβάστε επίσης:

Οι «καραμανλικοί» καίνε το «μεγάλο συνασπισμό»

FAZ: Ο Τσίπρας έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός

Ο Μ. Γλέζος άναψε «φωτιές» στην Κουμουνδούρου

ΔΝΤ-Βρυξέλλες πιέζουν για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντά ο Μ. Γλέζος για τα περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ

Βόμβα Γλέζου: «Ναι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, υπό όρους (vid)

Υπέρ ενός «μεγάλου συνασπισμού» ο Σπηλιωτόπουλος μέσω Twitter

Το σενάριο του «μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» ανησυχεί το Μαξίμου

Όλα για όλα τα παίζει ο Σαμαράς

Γιατί ο Καραμανλής δεν πήγε στο Μέγαρο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή