Βενιζέλος: Η έκθεση που θα κάνει η τρόικα είναι η τελευταία

Τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης και την προστασία της σταθερότητας θέτει ως ζητούμενο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε βουλευτικές εκλογές ο Ευ.Βενιζέλος.

Μιλώντας σε εφημερίδα, ο κ. Βενιζέλος αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, «εφόσον το ζητούμενο είναι η συνέχιση της μόνης εθνικής στρατηγικής και η προστασία της κυβερνητικής σταθερότητας, την αξία της οποίας καταλαβαίνουν πολύ περισσότεροι από αυτούς που το ομολογούν».

Αναγνωρίζει το κρίσιμο σημείο της προεδρικής εκλογής τον Μάρτιο του 2015, αλλά σημειώνει ότι «αυτό θα το δούμε με τους όρους που απαιτούνται θεσμικά, δηλαδή με κριτήριο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αισιόδοξος ότι έρχεται η ώρα της εξόδου από το Μνημόνιο, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν αυτοδιαλύεται.

«Η τρόικα, όπως έχω πει, έχει πάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό να είναι ένα απλό διαθεσμικό όργανο. Λειτουργεί ως πολιτικός εκπρόσωπος των κρατών –μελών που μετέχουν στο πρόγραμμα στήριξης. Η έκθεση που θα κάνει τώρα η τρόικα είναι ουσιαστικά η τελευταία. Είναι συνεπώς λογικό να γίνεται επισκόπηση όλων των θεμάτων καθώς το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους», σημειώνει ο κ. Βενιζέλος.