Τετ α τετ Σαμαρά - Βενιζέλου

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση των δύο ανδρών που πραγματοποιείται στη σκιά αρκετών ζητημάτων που είναι ανοικτά, μεταξύ των οποίων η έλευση της τρόικα, τα διαδικαστικά των εκλογών αλλά και το Κυπριακό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση εφ' όλης της ύλης που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με φόντο τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, αλλά και την επικείμενη έλευση της τρόικα.

Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η νέα φάση των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού με συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Επίσης, χθες καταθέτηκε από τον Γ.Μιχελάκη η τροπολογία που καθορίζει ότι η πρώτη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα είναι η 18η Μαΐου και την επόμενη Κυριακή, 25 Μαΐου, θα στηθούν διπλές κάλπες για ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στις 6 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε ο υπουργός Οικοινομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να λάβει και αυτός μέρος στη συνάντηση, ενώ νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η συνάντηση είναι σε εξέλιξη.

Το newsbomb.gr θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για τα όσα θα συζητήσουν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι.