Σαμαράς στη Bild: «Δεν θέλουμε νέα βοήθεια»

«Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν τους Έλληνες να είναι κατά μέσο όρο πλουσιότεροι από τους Γερμανούς.


Σε προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, η εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, παραθέτει σχόλιο του πρωθυπουργού επί της έρευνας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (σσ. και όχι της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας, όπως αναφέρει, λανθασμένα, η Bild): «Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης», τονίζει ο κ. Σαμαράς, ενώ επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας και, σε ό,τι αφορά την ελληνική προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει ότι δίνει στην χώρα επιπλέον δύναμη προκειμένου να πετύχει την επιστροφή («come back»).

Το πλήρες κείμενο του αποψινού δημοσιεύματος έχει ως εξής:


Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλάει ξεκάθαρα! Στην αποκλειστική συνέντευξη στην Bild παίρνει θέση για την περιουσία των ελλήνων πολιτών, για πιθανά περαιτέρω πακέτα βοήθειας και για τα σχέδιά του για την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μόλις ξεκίνησε.

Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς για ...

...τους αριθμούς της Μπούντεσμπανκ κατά τους οποίους οι Έλληνες κατά μέσο όρο είναι πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς: «Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης. Σε έξι χρόνια ύφεσης, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Οι Έλληνες σίγουρα δεν είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!».


...τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ετοιμάσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα: «Δεν χρειαζόμαστε κανένα καινούργιο, τρίτο πακέτο βοήθειας! Κατά τα άλλα δεν έχω και καμία πληροφόρηση για το ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πράγματι προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο. Πετυχαίνουμε στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας τους στόχους - και λειτουργεί».

...τους στόχους του για την προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω την νομισματική ένωση ώστε να εμποδίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Η προεδρία στην ΕΕ μας δίνει επιπλέον δύναμη για να καταφέρουμε το ελληνικό «come back». Αισθανόμαστε περηφάνια που βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση στην προεδρία της ΕΕ».