ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

Για ληστρικές αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, οι οποίες ζητούν να ανακληθούν, κάνουν λόγο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υποδομών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων
1'

Οι βουλευτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και σημειώνουν ότι τον Δεκέμβριο 2013 ο κ. Χρυσοχοΐδης, από το Βήμα της Βουλής, διαβεβαίωνε μεταξύ άλλων, όπως αποτυπώνεται στα Πρακτικά, ότι: «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων, καμία απολύτως» επεσήμανε δε, ότι «μοναδική αλλαγή στην σύμβαση με τις παραχωρησιούχους εταιρίες, αποτελεί η εγκαθίδρυση αναλογικών υβριδικών διοδίων. Και όπου ακόμα δεν υπάρχουν αναλογικά διόδια, θα λειτουργήσουν εκπτώσεις της τάξεως του 50%, ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της λειτουργικότητας».

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα, που το εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί δραματικά, οι τιμές των διοδίων θα έπρεπε να μειωθούν συστοίχως προς την οικονομική δυσπραγία της κοινωνίας. Η επίκληση ''ανωτέρας βίας λόγω οικονομικής κρίσης'', δεν μπορεί να ισχύει μόνο για την επιπλέον χρηματοδότηση των παραχωρησιούχων».

Υποστηρίζουν ακόμη ότι «η αύξηση των διοδίων λειτουργεί μόνο υπέρ των παραχωρησιούχων, ως εισπρακτικό εργαλείο χωρίς αντίστοιχη κοινωνική ανταπόδοση ή ωφέλεια, αλλά προς βλάβη της κοινωνίας» και πως «αστρονομική αυτή αύξηση υλοποιεί αντιλαϊκή πολιτική και περιορίζει υπέρμετρα και κατά παράβαση του Συντάγματος την ελευθερία κίνησης εντός της Επικράτειας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή